'PLODNE' HIŠNE PREISKAVE: Na Primorskem zasegli večje količine različnih drog

Kronika

V preiskavah preprodaje prepovedanih drog mladostnikom na širšem Goriškem so kriminalisti in policisti na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Novi Gorici v zadnjih dveh tednih na Tolminskem in Idrijsko-Cerkljanskem opravili tri hišne preiskave. Zasegli so večje količine konoplje, heroina in različnih tabletk.

Kot so sporočili iz Policijske uprave (PU) Nova Gorica, so pri hišni preiskavi, ki so jo opravili 12. marca pri 22-letnici z območja Cerkljanskega, našli in zasegli manjšo količino konoplje. V hišni preiskavi, ki so jo naslednji dan opravili pri 36-letnem moškem z območja Upravne enote Idrija, pa so zasegli več različnih prepovedanih drog, od konoplje, amfetaminov ter tabletke ekstazija, kokain, heroin, prepovedane droge amfetaminskega tipa in pivnike prepovedane droge LSD.

Še tretjo hišno preiskavo so pred dvema dnevoma opravili novogoriški kriminalisti in tolminski policisti pri 21-letnem moškem s Tolminskega. Pri hišni preiskavi so zasegli več prepovedanih drog, med drugim 14,6 kilograma konoplje, ob tem pa še zavitek z belo prašnato snovjo, za katero sumijo, da je kokain, ter več konopljinih piškotov in druge nedovoljene predmete.

Policija je poteku preiskav obveščala pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. Zasežene snovi in rastline pa so poslali v nadaljnjo analizo v Nacionalni forenzični laboratorij v Ljubljano.

Vsi trije preiskovanci so utemeljeno osumljeni storitve skupno 12 kaznivih dejanj. Zoper njih bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V lanskem letu je bilo na območju Policijske uprave Nova Gorica obravnavanih 98 kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, še 187 pa je bilo prekrškov po zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami. Obravnavali so tudi pet primerov prekomernega uživanja prepovedanih drog, vendar v nobenem primeru ni bilo to usodno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija