PLAŽE MED BADAŠEVICO IN ŽUSTERNO LETOS ŠE NE BO: Zamude pri nabavi materiala, kako dolgo se bo posedal teren? (FOTO)

Koper

Poletje se nezadržno približuje in kljub še vedno veljavnim ukrepom zaradi epidemije koronavirusa se ljudje že sprašujejo, kdaj bo spet mogoče poležavati na plaži. Med ustjem Badaševice in Žusterno, kjer je rad skočil v morje marsikateri Koprčan, pa to letos še ne bo mogoče.

Kot pojasnjujejo na koprski občini, je ureditev plaže trenutno v drugi fazi projekta revitalizacije. Za približno 30 metrov od obale so prestavili skalomet in zaključujejo z nasutjem materiala za ureditev nasipa.

"Sledi dokončna ureditev meteorne kanalizacije, ki je zaradi zamud pri nabavi oziroma dostavi materiala nekoliko otežena," pravijo na Mestni občini Koper.

Ko bodo omenjena dela končana, bo potrebnega pol leta, da se bo teren utrdil, šele potem bodo lahko začeli z ureditvijo obmorskega parka. Uredili bodo zelene površine in dostope do morja ter zasadili drevesa.

Naložba, s katero nameravajo kandidirati za pridobitev nepovratnih evropskih sredstev, naj bi bila končana v drugi polovici leta 2021, kar je sicer odvisno od časa posedanja terena, vendar še predpoletno sezono, poudarjajo na koprski občini.

Pogodbena vrednost prve in druge faze je znašala 2,5 milijona evrov. Po grobih ocenah naj bi tretja faza stala nekaj manj kot 1,5 milijona. Vrednost celotne naložbe pa naj bi bila znana šele potem, ko bo izbran izvajalec zaključne zunanje ureditve območja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  15 .05. 2020 ob  09: 42
nc bat vazno ,da je brzan ¸¸( dal naredit¸¸) kanalizacijo po vaseh, zato ste ga volili,, ( ZDAJ NI NE KANALIZACIJE PO VASEH NE PLAZE V ZUSTERNI ) CEPCI !!!!
galeb |  14 .05. 2020 ob  16: 32
-4
spodnjemu brez vzdevka
Prespal si 10 let. Takrat je prejšnji želel marino... Je pa v tem času naredil vsaj veliko parkov in igrišč. Ta pa bo skupaj s tabo prespal še naslednjih 10 let preden bo koper karkoli pridobil...
 |  14 .05. 2020 ob  12: 34
12
Plaža se dela, teren pa se mora posedat. Prvič po desetletjih bomo imeli nekaj več plaže. Pišite kar vam paše, ampak to nam končno dela ta župan, prejšnji je hotel marino.
galeb |  14 .05. 2020 ob  10: 55
A za Bržana še zmeraj velja "ostani doma"? Sploh ne vem več kakšen obraz ima
Tine |  14 .05. 2020 ob  09: 32
Samo izgovori, da poskušajo prikriti nesposobnost občinske oblasti? Kaj pa je s kanalizacijo, ki teče v morje na žusternski plaži? Od lanskega leta ni narejeno čisto nič. Spet se bomo kopali v fekalijah.