PLAŽA METROPOL V ROKE OKOLJU PIRAN: Kakšni so načrti občine?

Piran

Občina Piran je s Hoteli Metropol danes podpisala razvezo pogodbe o podelitvi pravice rabe in ustanovitvi užitka na Plaži Metropol, ki jo je hotel imel v uporabi od 26. avgusta 1994. S prekinitvijo pogodbe, ki je bila prvotno sklenjena za obdobje 50 let, prehaja omenjena plaža ponovno pod upravljanje Občine Piran oziroma Okolja Piran, ki bo po novem skrbelo za urejenost in delovanje plaže.

Plažo Metropol je občina Okolju predala v dolgoročno urejanje. Javno komunalno podjetje bo plažo v času kopalne sezone – po pridobitvi vodnega dovoljenja – upravljalo v smislu javne površine za namen kopanja in rekreacije ter za splošno rabo, v času izven kopalne sezone pa za ostale rekreacijske namene, so sporočili s piranske občine.

Okolje Piran bo na omenjeni plaži nemudoma prevzelo skrb za red, čistočo in urejenost kopališča ter obalne promenade, kjer bo kopalcem zagotovilo varen dostop v morje, ponudbo na travnatem delu površine pa bo podjetje dopolnilo z ležalniki, sanitarijami ter prostorom za prvo pomoč.

Kopanje na lastno odgovornost

V času urejanja vodne pravice na tem delu plaže ne bo opravljalo kopališke dejavnosti, kar pomeni, da kopališče uradno ne bo obratovalo in se bodo kopalci kopali na lastno odgovornost. Kljub temu bodo potapljači še ta teden z morskega dna odstranili vse odpadke, do konca sezone pa bo za zagotavljanje reda prisoten reševalec iz vode, pravijo na občini.

"Da bo delovanje Plaže Metropol učinkovitejše, je Občina Piran dosegla še dogovor s podjetjem Maksimiljan, ki bo omogočilo Okolju brezplačno uporabo dela objekta na naslovu Obala 20 za potrebe sanitarij, prostora za prvo pomoč, prostora za reševalce, garderobne prostore in prostora za prhanje. Podoben dogovor je dosegla Občina Piran s Hoteli Metropol o brezplačnem užitku na delu nepremičnine 5526/24, ki predstavlja travnati del ob betonski ploščadi Plaže Metropol v korist Okolja za obdobje 28 mesecev," so še pojasnili na Občini Piran.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija