Platini bi rad ukinil rumene kartone

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Michel Platini se je zavzel za spremembo sedanjega sistema kaznovanja na nogometnih tekmah. Nogometni družini v razmislek je podal predlog, da se ukinejo sedanji rumeni kartoni, ki bi jih nadomestil začasen odhod nogometaša, ki je storil prekršek, z igrišča na kazensko klop.

Platini se je o zamislih za reformo sistema kaznovanj razgovoril v intervjuju za najnovejšo izdajo španskega časnika As: "Spremenil bi rad sistem kaznovanja. Zavzemam se za uvedbo podobnega načina kaznovanja, kot ga poznajo v ragbiju, ko se igralca, ki je storil prekršek, pošlje z igrišča za deset ali 15 minut. Na ta način bi na tekmi namesto izreka opozorilne kazni s pokazanim rumenim kartonom pridobilo moštvo, ki je bilo s storjenim prekrškom tudi oškodovano. Ne pa, kot je zdaj, ko se kartoni nato upoštevajo šele na naslednji tekmi proti nekemu tretjemu moštvu. Gre seveda le za zamisel."

V skladu s trenutnim sistemom sodnik igralca z igrišča do konca tekme pošlje šele, ko prejme dva rumena kartona ali rdeč karton. Po tekmi pa se mu lahko izreče še prepoved igranja na naslednjih tekmah.

Deli novico:

l |  05 .12. 2013 ob  14: 02
zanimivo-pa da vidimo kdo bi zavlačeval