PLANINKA, KI SE JE PONESREČILA NA NANOSU, JE UMRLA: Gre za znano blogerko iz BiH

Kronika

Minuli vikend smo poročali o nesreči na Nanosu. Kot je poročala uprava za zaščito in reševanje, je planinka v soboto popoldan zdrsnila po strmem pobočju na Pleši ter se huje poškodovala. Zaradi hoje preblizu roba je zdrsnila približno 60 metrov v globino. Utrpela naj bi hude poškodbe glave. Ponesrečenko so s helikopterjem najprej prepeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, nato pa še v UKC Ljubljana. Zdaj pa je policija sporočila tragično novico.

Iz UKC Ljubljana so včeraj pozno popoldne sporočili, da je ponesrečena planinka zaradi hudih poškodb umrla, piše Siol.net.

Po pisanju bosanskih medijev gre za 38-letno Borko Budić, državljanko Bosne in Hercegovine, ki se je pred leti preselila v Slovenijo. Blogerka in nekdanja novinarka je bila sicer navdušena planinka, ki je bila naravnost zaljubljena v slovenske gore.

Bosanski mediji so Budićevo sicer za mrtvo razglasili že v torek, a je slovenska policija takrat njihove navedbe zanikala. Včeraj popoldne pa je 38-letna planinka tudi zares izgubila borbo za življenje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija