PLANICA LETOS Z GRENKIM PRIOKUSOM: Bodo iskali novega selektorja?

Slovenija

Člani strokovnih teles za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS) bodo danes začeli sestanke na temo reševanja razdora v skakalni reprezentanci. Ta je po javnem sporu sredi posamične tekme svetovnega prvenstva v poletih v Planici konec tedna ostala brez skakalca Timija Zajca in selektorja Gorazda Bertonclja.

Za danes je po informacijah iz SZS na vrsti seja strokovnega sveta za smučarske skoke, v torek pa naj bi sledila še seja panožnega odbora, ki naj bi tudi sprejel dokončne odločitve. Te bo predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič posredoval v javnost.

Snežna kepa dogodkov, ki je pripeljala do razdora, ta je odmeval tudi v tujini, se je začela valiti v petek po prvem dnevu posamične tekme. Zajc se je na slabše polete odzval na Instagramu z ostro kritiko in pozivom, da naj odgovornost prevzame selektor, zaradi česar je bil v soboto izključen iz reprezentance. Za njim pa je isti dan reprezentanco po lastni odločitvi zapustil še Bertoncelj. Zajčeva javna kritika je po pojasnilih Jasniča predstavljala kršitev notranjega pravilnika in kodeksa ter tudi pogodbe, ki jo ima skakalec z zvezo. Izključen je bil sprva za SP, a v nedeljo je postalo jasno, da ga ne bo niti na naslednjih tekmah svetovnega pokala v Engelbergu (19. in 20. december).

Za nami je še eno nepozabno tekmovanje! / It was another unforgettable competition! :) #planica #planica2020 #poleti...

Posted by Planica Nordic on Sunday, December 13, 2020

Odbor naj bi tako dokončno odločal o sankciji za Zajca, ki je že napovedal, da bo svoj prav branil tudi prek odvetnikov. Dodatno bo odbor odločal tudi o nadaljnjem vodenju reprezentance. Kot je v soboto pojasnil Jasnič, so možnosti, da bi Bertoncelj nadaljeval delo, minimalne, zato bo odbor bržkone pred izzivom iskanja novega selektorja.

Jasnič je v studiu slovenske javne televizije v Planici v soboto sporočil, da je ob očitnih težavah znotraj reprezentance treba očistiti obe plati medalje. Žal mu je le, da so zato akterji izbrali prav planiški dogodek. Pri tem pa je pustil odprto možnost, da tudi sam odstopi, če mu bodo organi izrekli nezaupnico zaradi dogodkov.

V času Bertoncljeve odsotnosti za drugi dan posamične tekme in ekipno preizkušnjo je naloge prvega trenerja opravljal Bertoncljev pomočnik Robi Hrgota.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija