PIŠTOLA, DROGA, TULCI Z EKSPLOZIVOM: To je le del izplena policistov med hišno preiskavo pri 18-letniku (FOTO)

Kronika

Na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika zaradi suma storitve kaznivega dejanja grožnje so dravograjski policisti opravili hišno preiskavo pri 18-letniku iz okolice Dravograda. Pri tem so našli in zasegli pištolo, drogo, več pirotehničnih izdelkov, smodnik in z eksplozivom napolnjene tulce. Policisti bodo 18-letnika kazensko ovadili.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Celje, so dravograjski policisti pri hišni preiskavi našli in zasegli pištolo, več zavitkov konoplje in hašiša ter predmete, ki se uporabljajo pri preprodaji in uživanju prepovedanih drog.

Dodatno so v prostoru, prirejenem za izdelovanje razstreliva, našli in zasegli še 1850 kosov prepovedane pirotehnike, en kilogram smodnika, pet kilogramov različnih snovi za izdelovanje eksploziva, 30 večjih tulcev, napolnjenih z eksplozivom, in vžigalno vrvico domače izdelave.

Policisti bodo 18-letnika kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj grožnje in nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom. V povezavi z zaseženo prepovedano drogo in prepovedanimi pirotehničnimi izdelki pa bodo zoper njega uvedli tudi postopek o prekršku.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija