'PISATELJ' KAZNOVAN Z VISOKO GLOBO: Uničevanje tabel v Miljah ga je stalo 2000 evrov

Trst

Dvajsetletni 'pisatelj' je moral občini Milje plačati približno 2.000 evrov, potem ko ga je tržaško sodišče obsodilo na plačilo globe zaradi "premoženjske škode in škode ugledu" občine zaradi pisanja po tabelah, prometnih znakih in klopeh. V Miljah napovedujejo, da bodo kazni še povečali.

MUGGIA, “WRITER” COSTRETTO A RISARCIRE IL COMUNE IN CORSO UN’ALTRA PROCEDURA CON DANNI PIU’ GRAVI Si è conclusa una...

Posted by Comune di Muggia on Ponedjeljak, 22. januar 2024.

Mladenič, ki je z napisi in risbami, narejenimi s flomastri in razpršilci, pomazal več tabel, prometnih znakov, klopi in smetnjakov na javnih površinah v Miljah (it. Muggia), je moral plačati občini odškodnino v višini približno 2000 evrov. Identificirali so ga na osnovi preiskave lokalne policije in kamer. Svoje 'pisanje' je izvajal tudi v Trstu, kjer je prav tako prejel upravno kazen.

V Miljah poteka še en kazenski postopek, ki pa je veliko hujše narave in ki prav tako zadeva mladeniča, odgovornega za poškodovanje javnih zgradb v zgodovinskem središču mesta, vključno z mestno hišo in cerkvijo Santissimo Crocifisso, vrtovi Cosina in tudi muzejem Carà.

V lanskem letu je občina Milje zaradi povečevanja teh pojavov sprejela novo uredbo, ki poleg sankcioniranja določa tudi sistem videonadzora. "Boj proti "writerjem" je za nas absolutno prednostna naloga," pravi župan Paolo Polidori in napoveduje, da bo "od zdaj naprej dejansko prišlo do občutne zaostritve sankcij".  

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  24 .01. 2024 ob  00: 18
Pravilno. Zdaj pa naj še lastnoročno počisti. Vnaprej pa naj packa na lastnem domu.