PIRANSKI ZALIV "SVETOVNO ČUDO": Vsaka riba ima svoj potni list, ve se, ali je Slovenka ali Hrvatica (VIDEO)

Istra

Glasbenik iz Reke, Mauro Staraj, znan po parodijah, s katerimi zabava uporabnike družbenih omrežij, se je tokrat dotaknil arbitražnega spora v Piranskem zalivu. Priredil je besedilo pesmi pokojnega glasbenika Vinka Coceja, Ribari.

Staraj prepeva o Piranskem zalivu kot "svetovnem čudu", kjer ima vsaka riba svoj potni list in ve se, čigava je – je Slovenka ali Hrvatica, je Špela ali Ivana. Kitarsko spremljavo zamenja s harmoniko in zapoje tudi v slovenščini. Video si je do danes ogledalo več kot 230.000 uporabnikov Facebooka, deljen pa je bil skoraj 3.300-krat.

Kot je Staraj povedal za hrvaške medije, ima prijatelje z obeh strani meje in da je Istra prostor, kjer ljudje živijo v sožitju. Ne razume, zakaj se toliko razpravlja o meji. Ve pa, da gre za delček sveta, kjer se ljudje radi družijo in pojejo. Žalosti ga, da se na vsakem koraku spodbuja sovraštvo.

Slovenske in hrvaške glasbenike je pozval h koncertu miru sredi Piranskega zaliva, pod naslovom Ljubezen, ne politika. Staraj še pravi, da je čas, da se ljudje dvignejo na noge in pokažejo, da niso ovce. Za politiko je dejal, da se ubada z dvema ribama in nekaj metri obale, namesto da bi posvetila pravim težavam.

Staraj je v preteklosti naredil med drugim priredbo uspešnice Despacito, v kateri se je norčeval iz sodbe zoper Huanita Luksetića, ki je pristal za rešetkami, ker je v zdravstvene namene gojil konopljo. 

Deli novico:

Zakaj sredi zaliva? |  16 .01. 2018 ob  07: 43
Naj se naredi v Savudriji, na Svetilniku, nekoč nespornem SLO ozemlju.
nAnka ne |  15 .01. 2018 ob  19: 50
"Kopernik" Mi istrani nimamo,kaj razčistiti sami s sabo verjetno bi to morali početi vi kdo ste in kje imate svoje korenine naše so v istri in smo od malega tako vzgojeni,da živimo z različnimi ljudmi v harmoniji in razumevanju,kar je za vas nekatere prišleke neka ekzotika in nam hočete vsilit neke vaše navade in poglede.Ma,znaš da ja.Raje sem noj kot gnoj!
Kopernik |  14 .01. 2018 ob  16: 47
Ta-le miroljubnež Mauro naj raje spesni kakšno kitico o požrešnosti in ingnorantstvu svojih sonarodnjakov, katerim ni dovolj KILOMETROV svoje obale in bi radi še imeli tej nekaj METROV slovenske. Vi samozvani Istrijani, posebno na slovenski strani pa najprej v sebi razčistite kje bi morala biti vaša lojalnost. "nAnka" - tipičen primer nojevskega obnašanja (glavo v pesek) oz. "cambia bandera"!
impi |  14 .01. 2018 ob  08: 46
Sploh ni poanta v ribah.
Ss |  14 .01. 2018 ob  06: 33
Hodi s vragen ti inu se ti zakoplji u gnuj
nAnka |  14 .01. 2018 ob  04: 50
-2
Ne sen prej ištrijan in pole slovenc po večini,vi drugi ste pršli pole in vas je vseh sort (Tutifruti)!
Anka |  13 .01. 2018 ob  18: 57
Ku sen ištrijan, san prvo Slovenc.
We |  13 .01. 2018 ob  18: 42
Eni tukaj bi si lahko nabavili Apaurin,ker ste preveč živčni
@Če |  13 .01. 2018 ob  18: 33
Če,ti ne razumeš v čem je problem je tvoja težava in od pepija ne naša.Če,ti misliš ko greš na ribarnico in kupiš ribe,da so te ujete v Slovenskem morju se spet motiš,ker je 85% ribe v ribarnicah iz hrvaške Istre in Dalmacije kot je tudi za sadje in zelenjavo.Če,ti misliš,da so ribe iz našega morja boljše in bolj zdrave se spet motiš,ker je naše morje med najbolj onesnaženih na Jadranu.Če,ti in tebi podobni mislite,da je ta meja,ki so nam jo naštimali ti furešti in jo postavili tisti še večji forešti iz Bruslja pravična se spet motite,ker so ostali naši ljudje na drugi strani te meje in je to bolj pomembno od tistih par kil ribe,ki jo ulovijo naši ali hrvaški ribiči,ki se itak proda na tržaški burzi.ČE teh nekaj primerov nekateri NE razumete,potem je brezveze vam še razlagat o drugih vezeh,ki vežejo ljudi v Istri in živite v napačnem kraju.
Če |  13 .01. 2018 ob  17: 36
-4
so meje tako brez veze, in je vseeno kje so, kako to, da imajo potem Hrvati, s tem Maurom vred, neurejene meje z VSEMI sosedi (razen z Madžarsko, s katero pa so urejeno mejo podedovali od Jugoslavije in ni zasluga Hrvatov). Če so že tako zelo konstruktivni, pa naj prostovoljno odstopijo vsa mejno sporna ozemlja in vode svojim ex_Yu sosedom.

Bravo pepi!

Hrvatom prodane duše pa glejte še naprej hrvaške videe in se zabavajte skupaj z njimi, ko se oni zabavajo na vaš račun!
Stotinjak litara mora |  13 .01. 2018 ob  17: 35
Bravo.
BRAVO MAURO!!! |  13 .01. 2018 ob  17: 24
Istrski pršut, istrske klobase, istrske dišpete in istrsko veselje nas veže. Ljubezen do Istre in miru.
TO JE ZDRAVLJE, VESELJE IN PRIHODNJOST!!!
1