PIRANSKI SVETNIKI POTRDILI 46 MILIJONSKI PRORAČUN: Za zgled ostalim se bodo znebili "outsorcinga čistilk" (VIDEO)

Piran

Na včerajšnji seji so piranski občinski svetniki sprejeli proračun za leto 2023, v katerem so zagotovili tudi dodatna sredstva v rednosti 23.880 evrov za zaposlitev dveh čistilk s polnim delovnim časom. "S tem smo prekinili dosedanjo prakso outsourcinga storitve čiščenja v občinski palači," so sporočili s piranske občine.

"Prepričan sem, da je storitev čiščenja pomembna za vsak kolektiv in da je prav, da to storitev opravljajo članice in člani kolektiva. Da je prav, da tudi občina zelo jasno pove, da manj plačana dela niso manj vredna. Da so ljudje, ki opravljajo to delo, pomembni za nas. Da nam je njihovo dostojanstvo bolj pomembno od domnevnih prihrankov," je odločitev komentiral piranski župan Andrej Korenika in izrazil upanje, da so "svetnice in svetniki s to odločitvijo morda dali zgled tudi drugim javnim institucijam, ki imajo možnost zaposlovanja čistilk, pa se tej možnosti izogibajo".

Proračun Občine Piran je težek 46 milijonov evrov. Občina bo več kot 21 milijonov namenila za investicije, prednost pa bo letos dobila infrastruktura. Gradili bodo kanalizacijo, infrastrukturo za vodooskrbo, ceste in kolesarske poti, plaže in priobalni pas, začeli pa bo tudi z urejanjem obrtne cone Dragonja.

Piranski svetniki so na včerajšnji seji potrdili tudi predlog cenika storitev na tržnici Piran in na novi nadkriti tržnici Lucija, ki jo bo župan Korenika slovesno odprl jutri. Cena dnevnega najema stojnice na tržnici Lucija bo tako odslej znašala 2,35 evra. Zaradi težjega dostopa do tržnice v Piranu pa bo najem stojnic za prodajo izdelkov iz lastne pridelave še naprej ostal brezplačen.

Celotno sejo piranskega občinskega sveta si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
DAN44 |  20 .03. 2023 ob  13: 35
kaj pa nov vrtec v Luciji? sedanji je star že 50 let, okna ne tesnijo več, igralnice pa so premajhne.
Fošina |  15 .03. 2023 ob  17: 36
Dobro dela zaenkrat Korenika.
Ratman |  15 .03. 2023 ob  16: 03
30
Ko direktorja par dni ni v službi, ga nihče ne pogreša. Ko ni čistilke par dni, postane nevzdržno, vsi želijo vedeti kje je... Bravo!