PIRANSKI OBČINSKI SVETNIKI NOČEJO REPRESIJE: "Dvojna morala, radi bi petičneže, mladim pa se dovoli vse"

Piran

Junijski vikendi so bili na plaži v Portorožu in Luciji prava nočna mora predvsem za jutranje goste, saj so ponoči željni zabave pustili za seboj pravo razdejanje. Piranski župan Đenio Zadković se je odločil ukrepati, zato je na včerajšnji seji občinskim svetnikom med drugim predlagal, da se v Piranu na javnih krajih prepove uživanje alkohola. Vendar svetniki predloga niso podprli, saj jih večina želi, da ostane Portorož turistom prijazno mesto.

Piranski občinski svetniki so v večini ocenili, da je Zadkovićev predlog glede prepovedi uživanja alkohola na javnih mestih, ki temu niso namenjena, preveč represiven. Predlog je za kršitev predvideval 200 evrov globe. Kristjan Cerovac in Davorin Petaros iz GZOP ter Meira Hot iz vrst SD so ocenili, da bi bil takšen odlok tudi protiustaven, saj bi šlo za prepoved uživanja alkohola ob morju, ki je javno dobro.

Podprli pa so ga svetniki Desusa in italijanske lokalne samoupravne skupnosti, v listi Naš kraj so prispevali polovico glasov. Kot je dejala Milica Maslo Bezer iz Desusa, velja v Piranu dvojna morala – na eni strani si želijo petičnih gostov, po drugi strani pa se mladim prepušča popolna svoboda brez nadzora.

Hotovi se zdi tudi sporno in protiustavno tudi, da bi občinski redarji preverjali, ali imajo lastniki psov s seboj vrečke za pasje iztrebke in vodo za splakovanje javnih površin, ki jih onečedijo njihovi štirinožni prijatelji. Globa za takšno kršitev bi znašala 100 evrov.

Po Zadkovićevem predlogu bi bilo v piranski občini prepovedano tudi prenočevati na plažah, avtobusnih postajah, v avtomobilih, parkih in na tržnicah. Prepovedano bi bilo tudi postavljanje prikolic, avtodomov in šotorov na zemljiščih, ki temu niso namenjena. Kazen za kršitev bi znašala 200 evrov. A kot rešeno, se občinski svetniki niso strinjali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  30 .06. 2021 ob  22: 09
-1
"Petičnih" sigurno ne bo (hvala bogu), vsekakor pa bojo lokalni in ostali "domači" (foresti) vandali!
Pjero Shriba |  30 .06. 2021 ob  13: 35
17
SD-ju se meša, kot vsem ostalim, ki tega niso podprli.
Petičnežev v Portorožu ni bilo od razpada AvstroOgrske, alora o čem govorijo tovariši ?
Omenjati ustavne človekove pravice za take štroncade je žaljivo do vseh ostalih državljanov, ki so kulturni in ne serjejo po plaži.
Obala1 |  30 .06. 2021 ob  13: 11
18
Obcinski svetniki ao itak vedno misli samo na lastne interese In na interese družine ki stoji za njimi …lahko bi rekli, da jih je lahko sram vendar oni tega obcutka ne poznajo …gente di mer.a
Cazzimperio  |  30 .06. 2021 ob  12: 27
Veliko hrupa in pol nič od tega genio.
Prav bi bilo slišati od direktorja koliko kg odpadkov je počistil delavec kooperanta čez noč na plaži.
Ali kaj je želela ona povedati Bezerjeva o dvojni morali.
In predvsem koliko izgube bo pridelal na plaži........ Itd