Piranske soline osvojile osmo slovensko mesto: Celje

Slovenija

Sol je bila od nekdaj izrednega pomena za odkrivanje novih kontinentov, saj je pomorščakom omogočala, da so na dolga potovanja jemali zadostne količine z njo konzervirane hrane.  

Piranske soline so 18. 10. 2013 osvojile že osmo slovensko mesto. Tokrat so pridih solin ponesli v Celje, natančneje v Citycenter Celje.

Tudi v Celju bodo ponudili pester izbor soli in izdelkov s soljo, kot je recimo izredno priljubljena temna čokolada s solnim cvetom, kot tudi prvovrstne soli s solnim cvetom na čelu.

V podjetju Piranske soline tako sledijo poslanstvu, ki so si ga zadali, to pa je pripeljati edino slovensko sol v vsako slovensko vas.

S 700-letno tradicijo enako uspešno kot doma Piranske soline prodirajo in se uveljavljajo na svetovnih tržiščih, saj izdelke Piranskih solin lahko najdemo v znameniti verigi Selfridges v Londonu, v elitnih supermarketih Metropolitanmarket v ZDA, v Amsterdamu, v verigi supermarketov COOP v Italiji, pa tudi v gurmanskih trgovinah v Belgiji, Nemčiji, Avstriji ter na Hrvaškem.

V nadaljevanju si oglejte še nekaj foto utrinkov iz Celjske prodajalne Piranskih solin.

Mici |  23 .10. 2013 ob  10: 51
WSJ kakšna pikolovskost, si že bil v metropolitan marketu? veš kaj prodajajo
WSJ |  21 .10. 2013 ob  10: 49
-1
Podpiramo ampak Metropolitanmarket ne more bit ful eliten, če obstaja samo v Seattlu. Če ni v NYC ni elitno v ZDA.