PIRANSKA PODJETNICA PISALA JANŠI: "Nedelje so za male trgovine v sezoni ključne, ali lahko imamo odprte?"

Piran

Podjetnica Barbara Atelšek, ki je lastnica manjše trgovinice v Piranu, je na svojem Facebooku objavila odprto pismo premierju Janezu Janši, v katerem je opozorila na to, da so nedelje ključne za podjetnike, odvisne od turizma in ga prosila za odgovor na vprašanje, ali imajo lahko samozaposleni v Piranu in Portorožu ob nedeljah odprte trgovine.

"Sem lastnica manjše trgovinice v Piranu in kot vsi moji kolegi v veliki zagati, zakar bi vas prosila za pomoč in odgovor na vprašanje. Ali imamo lahko trgovine v Piranu in Portorožu kot samozaposleni ob nedeljah odprte?" se začne njen zapis.

Kot nadaljuje piranska podjetnica, podjetniki, odvisni od turizma ob nedeljah "ustvarimo tretjino tedenskega prometa in s tem tudi tretjino tedenskega DDV. Za nas so samo meseci od aprila do oktobra delovni, zato moramo izkoristiti vsak dan, predvsem nedeljo, ko nas kraj obiščejo dnevni gostje, ker v zimskem času žal ni turistov, ni dela in ni življenja," je opozorila.

NOVO V KOPRU IN ANKARANU, PARKIRAJ VARNO IN BREZ DOTIKA, Z APLIKACIJO, KI POVEZUJE VSO OBALO: Brez plačevanja z gotovino in brez skrbi o poteku parkirnine (VIDEO)

Skupina EasyPark je vodilni globalni ponudnik digitalnih parkirnih rešitev, ki s svojo storitvijo pokriva na milijone parkirnih mest po svetu. S svojo intuitivno aplikacijo ponuja registriranim uporabnikom najučinkovitejšo rešitev iskanja parkirnega mesta v več kot 1900 mestih v Evropi. Pametna storitev EasyPark je bila od leta 2001 prejemnica že številnih nagrad.

"Trgovine so pri nas pozimi v večjem delu zaprte in letos bo zima za vse nas še posebej huda. Mi bi radi le delali in se na zimo vsaj malce pripravili, zato poletja še posebej letos ne smemo zamuditi," je poudarila. "Za odgovor se vam zahvaljujem. Vnaprej se vam zahvaljujem tudi za vsak najmanjši korak, ki ga boste vložili v rešitev problema vseh nas majhnih turističnih delavcev," je dodala podjetnica.

Po koncu epidemije so se začele odpirati različne dejavnosti, vendar ostajajo trgovine še vedno zaprte ob nedeljah – razen bencinskih servisov in lekarn. Kot so pred časom poudarili v Trgovinski zbornici Slovenije, ima nedeljsko zaprtje trgovin, ki ga trenutno predpisuje vladni odlok in ki ga predvideva tudi novela zakona o trgovini, zlasti hude posledice za mikro in male trgovce.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koper |  13 .07. 2020 ob  05: 58
Kot pred leti zaposlen v Portorožu lahko z gotovostjo potrdim,da zaradi nedelj ne bo propadla.
To je zgolj metanje peska v oči in potrditev temu kako so te nedelje ključnega pomena.
Sicer pa naj ima gospa v sezoni odprto tudi ponoči.
Erazem |  11 .07. 2020 ob  07: 11
Pred dvema letoma, ko je hotela v politiko, so o njej pisali drugače: T.R.-Uredništvo/VSEBINO OMOGOČA PIRAN JE NAŠ-07.11.2018 ob 14:07
pinkopalinko |  10 .07. 2020 ob  23: 08
@Koper

če nima za kruh, naj je potico, a ne?
Koper |  10 .07. 2020 ob  20: 46
-1
Ta gospa podjetnica se lahko pošteno nadela od pon. do sobote.
Ob nedeljah pa naj poskrbi za dom in moža če ga ima.
Zime ne bo preživela s temi osmimi nedeljami ki so ostale do konca sezone.
alfa |  10 .07. 2020 ob  17: 57
-3
kdaj pa se potem sploh posvetis druzini ti podjetnica barbarajQuery112305526127320335448_1594396530613?a je res vse v kešu?????nedelja je za druzino za druzenje itd....
pinkopalinko |  10 .07. 2020 ob  15: 29
12
@kokodek

če je temu res tako, ali ne bi bilo bolje, da bi država namesto zaprtja ob nedeljah od trgovskih centrov zahtevala boljše plačilo slabo plačanih delavcev?
kokodek |  10 .07. 2020 ob  13: 13
veletrgovine - trgovski centri naj bodo zaprti, ker imajo zadosti dobička na račun slabo plačanih delavcev.male trgovine naj imajo odprto