PIRANČANKA OSTALA ŠOKIRANA NA AVTOBUSU: Potniki brez mask, šofer 'ni policist', potem pa še nesramnost mlajših potnikov (FOTO)

Slovenija

Ukrepi po koncu epidemije, ki jo je povzročil koronavirus, se počasi rahljajo. Kljub temu se življenje še vedno ni povsem vrnile v stare tirnice in nekaterih pravil se je v javnih prostorih še vedno potrebno držati. Na avtobusih je nošenje zaščitne maske za potnike še vedno obvezno. So se pa nekateri že sprostili do te mere, da se na omenjeno pravilo požvižgajo. Še celo več, naša bralka je doživela več kot mrzel tuš med vožnjo na relaciji med Piranom in Lucijo.

To so fotografije z Arrivinega avtobusa, ki je vozil na relaciji med Piranom in Lucijo. Obraze smo zakrili in pustili vidne le toliko, da se vidi, da potniki dejansko ne nosijo mask.

Na uredništvu se nam je oglasila bralka iz Pirana, ki se je na relaciji med Piranom in Lucijo peljala z Arrivinim avtobusom. Kot je povedala, nekateri potniki niso nosili zaščitnih mask. Na to naj bi opozorila tudi šoferja, ta pa naj bi ji odgovoril, da 'ni policist in ne more nikogar prisiliti' k spoštovanju zaščitnih ukrepov. A ne le to, eden od mladeničev, ki se po njenih besedah požvižga na zdravje ljudi okrog njega. Ko ga je opozorila, da ne nosi maske, ji je zabrusil, da ga 'prav niče ne briga, ker je v nevarnosti oziroma spada v rizično skupno zaradi covida-19 ona in ne on'.

Za odgovore smo se obrnili na izvajalca prevozov skupino Arriva Slovenija, kjer so skopo odgovorili, da javni potniški promet izvajajo skladno s higienskimi in varnostnimi priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

"Priporočila in pravila so jasna. Pri vožnji z avtobusom morajo tako vozniki kot potniki še vedno nositi maske," pojasnjujejo v Arrivi Slovenija. A zgodba naše bralke in objavljene fotografije, ki nedvomno pričajo o številnih kršitvah na omenjeni avtobusni liniji, to izjavo Arrive postavljajo na laž.

Prav tako v Arrivi niso odgovorili na naše vprašanje, ali se podobne težave pojavljajo tudi na drugih avtobusnih linijah oziroma, ali so jih šoferji nanje opozorili. Niti niso odgovorili, kako v primerih, ko potniki kršijo vladne ukrepe, ukrepajo oni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  08 .06. 2020 ob  22: 01
Ni daleč dan, ko bo vlada spet razglasila izredne razmere in omejila gibanje tako kot aprila. ko bo število novookuženih doseglo številko 15 v enem dnevu , bomo spet doma za štirimi stenami.
Koper |  08 .06. 2020 ob  17: 31
Alfa
Ne vem v katerih trgovinah jih še nosijo.V glavnem so vsi brez.Je že vse razpuščeno.
Ljudje si to privoščijo,ker ni nobene kontrole.
Edini ki se še držijo pravil so trgovci.Delajo dobesedno brez kisika,med tem ko se vikendaši prosto gibljejo brez zaščite.
To pa so zakoni.
Paperino |  08 .06. 2020 ob  13: 13
Hej nestrpneži, nihče od vas ne zahteva ničesar, razen tistega, kar je predpisano. Če ti ni za nositi maske na avtobusu, potem ostani doma TI, ali pa pojdi peš ali z biciklom.
Tiramola  |  07 .06. 2020 ob  18: 08
10
Kakšno bodočnost pa bodo dočakali tile mladeniči. Visoke starosti sploh ne.
Služb ne bo.
Šola je nepotrebna.

Pokončal jih bo ta ali en drugi kitajski virus.
Kukurux |  06 .06. 2020 ob  22: 41
Zasciti sebe,kaj te briga zanj..
Zdej se sprosca meja z Italijo
alfa |  06 .06. 2020 ob  22: 20
-4
manofsel aja pa se to ,ne pozabi se dvojno cepit, ko bo cepivo. jaz se ze ne bom.,se nisem nikoli za nobeno gripo pa se diham
alfa |  06 .06. 2020 ob  22: 16
-7
manofstel,kaj njuris?kaj vsiljujes svoje? kdo ti pa brani nosit maske,kdo ti brani da se zascitis ,ce se bojis?nihce!!!samo v trgovini nosim zaradi reda..kot ostali...OSTANI DOMA bos najbolj varen..cccc
ManofSteel |  06 .06. 2020 ob  20: 15
Zdaj razumete o čem piše že leta, ljudje so opičnjaki in takšne je treba primit v roke, tako kot se dela s to ppsebno vrsto. Žal so še vedno določeni individui, ki nočejo razumet trenutne situacije. Sicer pa v kolikor boš pozitiven se zavedaj, da boš imel prijatelje vsak dan na pred vratih, ki te bodo spravili k pameti tako ali drugače. Slovenija je majhna in verjamem, da lahko prispevamo veliko pri vzgoji teh imbecilov. Samo korajžno jih preganjajte in objavljajte, da bomo vedli s kom imamo opravka.
Tom |  06 .06. 2020 ob  18: 24
-6
Bravo, zelo ste se potrudili, samo ne pretiravat, da vam ne zmanjka razkužila! :)
alfa |  06 .06. 2020 ob  11: 54
-8
sama imam astmo pa ne delam paniko pa se ves cas je moj delal med karanteno v trgovini,ce zdaj nisem crknila pol pa res,vem da je to en nateg!!
alfa |  06 .06. 2020 ob  11: 52
-13
minuse dajajo samo psihoti,taki naj bodo doma zaprti,ki samo paniko delajo ,niso za po svetu.
Tom |  06 .06. 2020 ob  11: 21
-21
Upam, da ste tisti, ki ste dali minus na komentar, imeli nadete rokavice in to nekajkrat razkužene! :)
1