PIRANČAN TADEJ ČERNOGA USPEŠNO ZAČEL EP: Na poti do prve zmage ga ni ustavila niti krvava rana (VIDEO)

Piran

Slovenski boksar Tadej Černoga je uspešno prestal prvi krog na evropskem boksarskem prvenstvu EUBC v Beogradu. V kategoriji do 60 kg je včeraj zvečer izločil moldavskega borca Victorja Vaculo.

Na poti do zmage 28-letnega Pirančana, sicer člana Boksarskega kluba Portorož, ni mogla ustaviti niti krvava rana pod levim očesom, ki mu jo je tekmec zadal z udarcem z glavo, za kar ga je sodnik kaznoval z opominom.

Je bila pa odločitev sodnikov o zmagovalcu takorekoč soglasna, saj so štirje ocenili, da je bil boljši slovenski reprezentant, peti sodnik pa je dvoboj ocenil s 17:17.

????????????Prva zmaga za slovensko reprezentanco na evropskem prvenstvu v Beogradu. Tadej Černoga si je s prekinitvijo v tretji rundi proti Moldavskemu reprezentantu priboril četrt finale in borbo za medalje. Tokrat je moral premagat tudi sodnika saj se je pošteno trudil, da bi ratalo Tadejevemu nasprotniku. Klub 2 javnim opominom brez razloga, in z glavo počeni ličnici je Tadej zaključil borbo tako, da točkovanje ni bilo potrebno. ???????????? ???? In kot vedno gremo dalje????

Objavil/a Boks Klub Portorož dne Petek, 19. april 2024

Danes bo prvič v srbski prestolnici nastopil tudi trenutno najboljši slovenski boksar Nejc Petrič, lani v Budvi srebrn na tovrstnem prvenstvu v konkurenci do 22 let. V kategoriji do 67 kg se bo pomeril s Škotom Sonnyjem Kerrom.

Tretji slovenski predstavnik na EP je Djelon Januzaj, ki nastopa v odprti kategoriji nad 92 kg.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija