PIPISTREL IN C-ASTRAL STA SKLENILA SODELOVANJE: Kdaj se bodo začele prve dobave letalnikov NUUVA V20?

Slovenija

Pipistrel je izbral slovensko podjetje C-Astral Aerospace kot poglavitnega industrijskega in razvojnega partnerja, ki bo prispeval celostne rešitve za razširitev namembnosti letalnika NUUVA v20 v večnamenski brezpilotni sistem. S tem letalnik pridobiva sposobnosti, ki presegajo le prevoze tovora, je potrdil direktor Pipistrela Ivo Boscarol.

Loading of Nuuva v20

To partnerstvo dveh ajdovskih podjetij, ki sta v svetu med vodilnimi na področju letalstva in brezpilotnih sistemov, prinaša inovativne tehnološke rešitve ne samo za avtonomna letala za dostavo tovora, temveč na isti napredni eVTOL platformi tudi za daljinsko zaznavanje, nadzor iz zraka, izvidništvo in opazovanje, so sporočili iz Pipistrela.

Letala iz družine NUUVA so brezpilotni letalniki za prevoz tovora in nadzor iz zraka z navpičnim vzletanjem in pristajanjem. Po izjemnem odzivu trga na začetno predstavitev družine lanskega septembra bo Pipistrel z namenom, da bi še bolje zadostil različnim potrebam in željam končnih uporabnikov, lansiral tudi električni letalnik NUUVA V20.

Ivo Boscarol

Prve letalnikov, ki bodo pripravljeni za operacije v vidnem območju in izven vidnega območja, bodo začeli dobavljati kupcem v prvem četrtletju leta 2022.

"Veseli me, da se dve napredni ajdovski podjetji povezujeta za nastop na globalnem trgu z dovršenim produktom in s tem pripomoreta k prepoznavanju slovenske inovativnosti, konkurenčnosti in visokotehnološke naravnanosti, ob sočasni skrbi za okolje," je o sodelovanju povedal Boscarol.

Brezpilotni letalnik NUUVA V20 je bil prvenstveno zasnovan za dostavo tovorov, kot so nadomestni deli, dragoceni predmeti in medicinski pripomočki. Sodelovanje s C-Astralom bo ta letalnik obogatilo z možnostjo daljinskega zaznavanja, izvidništva in opazovanja iz zraka predvsem z raznoliko paleto opreme, naprednih elektrooptičnih in elektronskih senzorjev ter podatkovnih povezav.

Nuuva V300-V20 - Airport Tarmac CNuuva V300-V20 - Airport Tarmac C

"To sodelovanje nam bo omogočilo razširitev baze strank, ki segajo od komercialnega do varnostnega področja," je za sporočilo iz Pipistrela povedal direktor tehnične službe C-Astral Aerospace Boštjan Bremec.

Medtem ko je Pipistrel vodilni načrtovalec in proizvajalec lahkih letal, specializiran za energetsko učinkovita in cenovno ugodna visokozmogljiva letala, C-Astral Aerospace premika meje na področju proizvodnje in vzdrževanja specializiranih majhnih sistemov brezpilotnih letal s fiksnimi krili. Leta 2020 je postal član vodilnega svetovnega ponudnika industrijskih rešitev za brezpilotne zrakoplove Terra Drone z Japonske.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
cazzimperio  |  05 .02. 2021 ob  15: 37
Pohvala takemu uspešnemu podjetju.
Lp
kokodek |  05 .02. 2021 ob  14: 46
zakaj ne kupi Tonin letalo od Pipistrela jQuery112309220582987289716_1612532741347??