PIKOLOVSTVO KOPRSKIH POLICISTOV? Ženska v hudih bolečinah na poti v SB Izola, možu kazen za prekoračitev hitrosti

Kronika

Ob tem, kar se je zgodilo paru, se bo marsikdo vprašal, ali gre za pikolovstvo koprskih policistov ali za dosledno izvajanje policijskih nalog. V začetku junija letos je mož soprogo zaradi hudih bolečin odpeljal v izolsko bolnišnico. V Vanganelu so ju ustavili policisti, ker je vozil prehitro in ker se je mudilo, sta položnico za prekoračeno hitrost 32 km/h prejela po pošti. "Vem, da ima policist po zakonu prav, vem pa tudi, da ne ve, kaj je življenje," je nad vedenjem policistov šokirana občanka.

Par, ki se mu je zgodila "neživljenjska", predvsem pa neprijetna izkušnja s koprskimi policisti, želi ostati v javnosti anonimen. Sta pa na vodstvo koprske policijske uprave naslovila pismo s svojima imenoma in priimkoma.

V začetku junija letos je gospa več dni trpela zaradi hudih bolečin v zgornjem delu trebuha. Bila je na urgenci, vendar opravljeni pregledi niso pokazali posebnosti, bolečine pa so se stopnjevale do 12. junija, ko so postale tako neznosne, da jo je soprog odpeljal v izolsko bolnišnico. V Vanganelu so ju ustavili policisti, ker je soprog na odseku, kjer je omejitev hitrosti 50 km/h, vozil 82 km/h.

"Ležala sem na zadnjem sedežu in se zvijala od bolečin. Policistu sem celo izročila dokument, na katerem je pisalo, da sem bila na urgenci že dan prej," opisuje občanka. Policist se je nato odločil, da bo soprog kazen za prekršekker se jima je mudiloprejel po pošti.

Prejel je denarno kazen v višini 500 evrov in pet kazenskih točk. Kot pravi gospa, se strinja, da je mož vozil prehitro, pa vendar …

"Mislila sem, da policist razume, zakaj je soprog vozil prehitro, a ugotavljam, da ta policist razumevanja prav gotovo nima. Ker smo mi bolj razumni in pošteni državljani kot on, sporočam, da bomo kazen plačali v roku osmih dni," sta zapisala v dopisu na koprsko policijsko upravo in dodala:

"Ker sem ravno včeraj videla, kako nagrajujejo prave policiste za različna dobra dejanja, vam predlagam, da dotičnega policista, ki nas je oglobil, predlagate za nagrado, saj bo državni proračun bogatejši za 250 evrov. Žal mi je, ko slišim, da so policisti v službi za in v imenu ljudi. V mojem imenu prav gotovo ne! Vem, da ima policist po zakonu prav, vem pa tudi, da ne ve, kaj je življenje."

Gospa je priložila kot dokazilo bolnišnični izvid, iz katerega izhaja, da je šlo za akutni holecistitis oziroma vnetje žolčnika in je bila še istega dne pod urgentno operirana.

Dopis na koprsko policijsko upravo je občanka naslovila 18. junija letos, vendar do danes od policije ni prejela nobenega odgovora.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  09 .07. 2021 ob  20: 55
To je po navodilu šefa. Pa tudi šolani so da so neusmiljeni do nas.
alfa |  09 .07. 2021 ob  17: 20
24
Policaj bi moral bit prvo ČLOVEK šele nato policist...pa kaj misli da bo dobil nagrado za "vestno"delo ki ga opravlja in ne gleda na humanost..važno da on napiše kazen...upam da ga doleti karma
manemebasat |  09 .07. 2021 ob  15: 35
Prekleti gnus policajski, inkasant primitiven! Da bi crknu cim prej, nekje sam, kjer ti ni pomoci!
vseved |  09 .07. 2021 ob  14: 11
-16
Pazi bogati, gospa je bolj razumna in poštena kot miličnik! Rad bi slišal tudi verzijo nasprotne strani ,ker imam občutek, da ni vse tako kot opisala razumna poštenjakinja.
kjessi |  09 .07. 2021 ob  12: 48
56
V tem primeru bi morala policija pomagati pri vožnji do bolnice. Priljubljenost policije vedno bolj pada.
Ištrijan |  09 .07. 2021 ob  12: 30
33
Pa še to, spreminjajo tudi kadrovske kriterije, po katerih vodji Sektorja kriminalistične policije ne bilo več potrebno obvladati jezika narodne skupnosti (italijanščine)! Seveda z izključnim namenoma, da se tudi tukaj plasira nekega njihovega forešta od gor! To je spet svojevrstni "kriminal"!

Upam in pričakujem, da avtohtona narodna skupnost dvigne glas!!! Tej skupnosti sam ne pripadam, ampak policija v Istri mora znati govoriti tudi italijansko, na vseh ravneh!
Ištrijan |  09 .07. 2021 ob  12: 14
40
Neglede na dotični primer, žal, od kar Policijsko upravo Koper vodi zadrti ljubljančan je policija na našem območju nazadovala na vseh vidikih, zlasti na človeškem, v smisliu sodelovanja in komuniciranja s skupnostjo kateri (bi morala!!) služi. Praktično ni več notranje organizacijske enote, ki bi jo vodil domačin, kar se seveda odraža v prej omenjenem! Skrata, ljubljana je kolonizirala policijo v Istri (ni potrebe poudarjati, da zaradi nezaupanja in sumničavosti do naših ljudi!), ki je glede na svojo lego in položaj povsem specifična v primerjavi s kontinentalci!
en iz raje |  09 .07. 2021 ob  11: 40
78
Od »pravega« policista bi bilo za pričakovati, da bi v takšnem primeru s policijskim vozilom na nujni vožnji utiral pot do urgence.
Verjetno gre za »gospoda« policista, ki je zloben sadist brez empatije.
Tudi takšni pridejo skozi kadrovsko sito Policije s pomočjo vip-a, kakor tudi na vseh drugih zaposlitvenih področjih.