PIJANI PRIMORCI ZA VOLANOM: Rekorder iz Izole moral v pridržanje

Kronika

V Izoli so policisti včeraj ustavili 54-letnega domačina, ki mu je alkotest pokazal 1,74 mg/l alkohola. Kljub temu je želel z vožnjo nadaljevati, zato so ga pridržali. Policisti policijske uprave koper so v zadnjih 24 urah posredovali v 47 primerih in na številko 113 prejeli 169 klicev.

V Postojni so policisti ustavili 46-letnega voznika avtomobila doma iz okolice Postojne, ki mu je alkotest pokazal 0,73 mg/l alkohola. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali, čaka pa ga tudi obdolžilni predlog pri sodniku za prekrške.

V Postojni so ustavili še enega 46-letnika za volanom, prav tako doma iz okolice Postojne, ki je vozil v času veljavnega ukrepa prepovedi vožnje. Vozilo so mu zasegli. Alkotest je pokazal 0,34 mg/l alkohola. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Obravnavali so še pet prometnih nesreč z materialno škodo. Zasegli so eno vozilo. Obravnavali so dve tatvini in dva poskusa vloma. Zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali dvakrat, eno osebo so pridržali. Prijeli so tudi 19 oseb, ki so nedovoljeno vstopile v Slovenijo.

V okolici Portoroža je neznanec poskušal vlomiti v poslovni prostor, v okolici Sežane pa v stanovanjsko hišo. V obeh primerih je povzročil le škodo.

Policisti so pridržali tudi 46-letnika, ki je v stanovanjski hiši kršil javni red in mir. Bil je pijan in ni upošteval navodil policistov, naj preneha. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija