PIJAN VOZNIK AVTOBUSA Z OTROKI NA KROVU TRČIL V POSTAJALIŠČE: Po nesreči nadaljeval z vožnjo, še 2 uri kasneje pošteno napihal

Kronika

Voznik šolskega avtobusa je v ponedeljek zjutraj pod vplivom alkohola trčil v nadstrešek avtobusnega postajališča v okolici Ormoža. Na avtobusu je bilo takrat med 10 in 15 otrok, v nesreči pa ni bil nihče poškodovan. Voznik je po trčenju nadaljeval vožnjo in opravil prevoz šolskih otrok, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Maribor.

Fotografija je simbolična. 

V trčenju je poškodoval steklo avtobusa in razbil več stekel avtobusnega postajališča. Pozneje je voznik o poškodbi vozila obvestil svoje nadrejene, ti pa so zahtevali, da obvesti tudi policijo.

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel voznik več kot dve uri po nesreči v organizmu 0,30 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka, zato so mu policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali vožnjo.

Policisti so o ugotovitvah seznanili državno tožilko, ki je po preučitvi zaključila, da se prometna nesreča obravnava kot prekršek. Vozniku so nato vročili plačilni nalog, so še sporočili iz PU Maribor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija