PFIZERJEVA TABLETA ZOPER COVID 89-ODSTOTNO UČINKOVITA: Prepreči kar 9 od 10 morebitnih hospitalizacij

Svet

Ameriški farmacevtski gigant Pfizer je danes razkril vmesne rezultate kliničnega testiranja svojega novega zdravila za covid-19 v obliki tablete. Testi kažejo, da tableta paxlovid pri rizičnih bolnikih z visokim tveganjem za hujšim potek bolezni za kar 89 odstotkov zmanjšuje verjetnost hospitalizacije ali smrti.

Kot pojasnjujejo pri Pfizerju, se danes predstavljeni rezultati kliničnega testiranja, ki še ni v celoti zaključeno, nanašajo na zdravljenje v roku treh dni po pojavu prvih simptomov covida-19. A tudi v primeru, da se zdravljenje začne v roku petih dni po nastopu bolezenskih znakov, rezultati niso bistveno drugačni, so zatrdili.

Dosedanje rezultate so sicer označili kot izredne, saj kažejo na "prepričljivo učinkovitost" zdravila paxlovid. V najkrajšem možnem času želijo zato zdaj pripraviti dokumentacijo, potrebno za vložitev prošnje za izdajo izrednega dovoljenja za uporabo pri ameriški agenciji za zdravili FDA. Protivirusno zdravilo, ki se ga doma jemlje oralno, ima namreč po njihovem ogromen potencial za reševanje življenj covidnih bolnikov in preprečevanje kar devetih od desetih potencialnih hospitalizacij, poročajo tuje tiskovne agencije.

Gre za doslej drugo t. i. covidno tableto, potem ko so prvo tovrstno zdravilo molnupiravir razvili pri ameriškem farmacevtu Merck, Velika Britanija pa je prav v četrtek kot prva država na svetu odobrila njegovo uporabo. Evropska agencija za zdravila (Ema) že preučuje uporabo molnupiravirja, prav tako postopek za izdajo dovoljenja že poteka pri FDA.

Kot sicer pojasnjuje francoska tiskovna agencija AFP, gre pri zdravilu podjetja Merck dejansko za zdravilo proti gripi, ki so ga prilagodili covidu-19, medtem ko je Pfizerjevo zdravilo razvito posebej za boj proti covidu-19.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  06 .11. 2021 ob  21: 25
stronzetto riratdato, si pogledal link?
manemebasat |  06 .11. 2021 ob  13: 39
19ivermectin pika com
vseved |  06 .11. 2021 ob  07: 32
-2
@manemebasat, ivermektin je med drugim za garjavost, ušivosti, ... med nezaželenimi možnimi učinki pa slabost, vrtoglavica, koma, smrt,...
Ištrijan |  05 .11. 2021 ob  19: 51
Strinjam se! Isto sranje drugo pakovanje! Prasice lopovske hinavske!
manemebasat |  05 .11. 2021 ob  19: 20
-1
Sem preprican, da je isto kot ivermektin, samo da bo 50x drazji. Kriminalci v Pfizerju pa bodo se naprej podkupavali gnusne politike, ki bodo prepovedovali prodajo ivermektina po svetu. GNUS!