Petkovo prometno nesrečo povzročila Koprčanka

Kronika

V petek smo prvi poročali o prometni nesreči, ki se je ob 16.50 zgodila na hitri cesti Koper–Bivje. V nesreči sta bila udeležena motorist in osebni avtomobil.

43-letna Koprčanka je z osebnim avtomobilom najprej zapeljala levo na prehitevalni pas in nato nazaj desno na vozni pas, pri tem pa je z desnim bokom trčila v voznika motornega kolesa, 41-letnega Italijana, ki je z leto dni starejšo sopotnico padel. Vse tri so odpeljali v izolsko bolnišnico, od koder so sporočili, da imajo lažje poškodbe. Povzročiteljici so na kraju odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,81 mg/l. Sledi ji kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje. Promet je nemoteno stekel ob 18.43.

Prometna nesreča tudi v Žusterni

Istega dne pa se je okoli devetih zvečer zgodila prometna nesreča tudi v Žusterni. Udeležena naj bi bila dva voznika kolesa s pomožnim motorjem. Za enkrat še neznani voznik kolesa s pomožnim motorjem naj bi 16-letno Koprčanko na kolesarski stezi pri Moletu (v smeri Kopra) prehiteval po levi strani in jo oplazil po krmilu. Koprčanka je padla na skale in se lažje poškodovala (odpeljali so jo v izolsko bolnišnico), neznani voznik pa je odpeljal naprej.

Policija zato prosi vse, ki bi karkoli vedeli o tej prometni nesreči, naj to čim prej sporočijo na 113 in tako pomagajo razjasniti okoliščine nesreče.  

impi |  22 .08. 2013 ob  11: 10
Zapita naj bo zaprta. (brez pogojne!)
kura |  20 .08. 2013 ob  09: 17
zapita