PETERICA OBTOŽENA POSILSTVA MLADOLETNICE NA SODIŠČU: Trije "je ne poznajo", eden pravi, da je v spolni odnos privolila

Kronika

Na Okrožnem sodišču Ljubljana se je v ponedeljek začelo sojenje petim obtoženim, ki jim specializirano državno tožilstvo očita kazniva dejanja zoper spolno nedotakljivost, poroča današnji Večer. Tožilstvo obtoženim očita, da so se marca 2020 na izjemno poniževalen način spravili na 15-letnico.

Tožilstvo peterico, staro med 20 in 23 let, eden od njih je bil v času kaznivega dejanja še mladoleten, obtožuje posilstva mladoletnega dekleta. Enega od njih obtožuje še kaznivega dejanja spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, ter dveh kaznivih dejanj prikazovanja, izdelave, posesti in posredovanja pornografskega gradiva na škodo druge, prav tako mladoletne oškodovanke.

Po neuradnih informacijah časnika se bodo obtoženi zagovarjali šele naslednji teden, saj se je na ponedeljkovi obravnavi zavleklo z ugovori pravne narave, ki jih je podala obramba.

Obtoženi so po poročanju Večera v sodni preiskavi sicer zanikali, da so posilili oškodovanko. Trije so se zagovarjali, da je sploh ne poznajo in da si je vse izmislila, eden je dejal, da so imeli z njo spolne odnose, a da je bilo z njene strani prostovoljno, eden pa se je branil z molkom.

S prostosti se sicer brani le najmlajših ob obtoženih, preostali so v ljubljanskem priporu. Sojenje je zaprto za javnost zaradi varstva osebnega življenja mladoletnih oškodovank. Javen je bil le predobravnavni narok, prav tako bo javen izrek sodbe, še poroča Večer.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija