PET UR MORE POD MORJEM: "Bilo je strašljivo, kot v filmu o katastrofi" (VIDEO)

Kronika

V predoru pod Rokavskim prelivom se je v torek pokvaril vlak, zaradi česar je več sto potnikov za skoraj pet ur obtičalo pod morjem, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Železniška povezava med Veliko Britanijo in Francijo je bila prekinjena, promet je znova stekel danes dopoldne.

Avtovlak z več sto potniki in okoli stotimi avtomobili je bil na poti iz francoskega Calaisa v britanski Folkestone, ko se je pokvaril. Potniki so zato morali vlak zapustiti in po predoru za vzdrževanje oditi na varno do nadomestnega vlaka, ki so ga čakali več ur.

Na enem od video posnetkov, objavljenem na družbenih omrežjih, je videti ljudi, ki s prtljago in psi hodijo po predoru za vzdrževanje. Po poročanju medijev so potnike naposled z nadomestnim vlakom prepeljali v Folkestone. Čez čas je tja pripeljal tudi avtovlak z njihovimi avtomobili.

"V predoru za vzdrževanje je bilo strašljivo, kot v filmu o katastrofi," je za britansko tiskovno agencijo PA povedala 37-letna potnica. Dodala je, da so vsi zapustili vlak, ne da bi vedeli, kaj jih čaka, ter so stali v dolgi vrsti pod morjem.

Ena od potnic je po njenih besedah jokala, druga je imela napad panike. Več potnikov se je pritožilo nad komunikacijo prevoznika Le Shuttle.

Zaradi pokvarjenega vlaka je bila železniška povezava med Veliko Britanijo in Francijo prekinjena, upravljavec železnice pa je potnike pozval, naj do davi ne prihajajo na železniški terminal. Promet je znova normalno stekel danes dopoldne, je sporočilo podjetje Eurotunnel, ki upravlja predor.

Predor pod Rokavskim prelivom je najdaljši predor pod vodo na svetu. Dolg je 50 kilometrov, od tega jih je 37 pod ožino med Veliko Britanijo in Francijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija