PESTRO POLETNO DOGAJANJE V IZOLI: Od gledaliških predstav in koncertov do butičnih kulinaričnih dogodkov

Izola

Občina Izola v sodelovanju s Centrom za kulturo, šport in prireditve Izola pripravlja pester poletni program prireditev, ki bodo potekale v Letnem kinu Arrigoni, parku Pietro Coppo, na Manziolijevem trgu in drugih zunanjih prizoriščih.

Letošnja novost je poletni gledališki abonma, ki vključuje ogled šestih odličnih gledaliških predstav v sklopu Primorskega poletnega festivala. Poleg gledališke dejavnosti se bodo v Letnem kinu Arrigoni zvrstili tudi številni koncerti priznanih glasbenikov: Vlada Kreslina in Malih bogov, Manousche, Tinkare KovačMaje Keuc, Hama ter skupin Elvis Jackson, Help, Noctiferia in The frajle.

V parku Pietro Coppo bo organiziran kulturni program vsak dan od srede do nedelje. Srede bodo namenjene koncertom t. i. cover skupin, četrtki odprtju razstav, predstavitvam in stand up-nastopom. Petki in sobote bodo glasbeno obarvani, nedelje pa namenjamo otroškemu programu in nastopom kantavtorjev.

Zaradi ukrepov za zajezitev epidemije je letošnji Praznik vina, oljk in rib prestavljen na konec meseca avgusta. V parku Pietro Coppo bo v okviru Dobre zgodbe 11. junija potekal Festival Zlate oljčne vejice, 12. junija pa izbor županovega vina in olja. Dneva bosta namenjena predstavitvi izolskih oljkarjev, vinarjev in ostalih ponudnikov izbranih kulinaričnih dobrot ter podelitvi nagrad in priznanj. Za dobro glasbo bodo poskrbeli: Trio Lipa, Oktet Aljaž, Kompanija Izolana, Lean Kozlar Luigi in Oleum.

Sobotno dogajanje bo popestril tudi Pomol okusov, dogodek, ki bo potekal na carinskem pomolu med 15. in 22. uro, kjer se bodo predstavili izolski gostinci. Gre za uvodni dogodek v letošnje kulinarične akcije. Poletje v Izoli bodo obogatili tudi Ribiški večeri z gastronomsko ponudbo lokalnih gostincev in glasbenim programom, ki so zasnovani kot manjši butični dogodki.

Nenazadnje napovedujemo še izvedbo občinskega praznika. V petek, 9. julija, bo organiziran koncert mednarodno priznane skupine The frajle iz Novega Sada, sobotno dogajanje bo zaznamovala predstavitev knjige o znanih Izolanih, v nedeljo, 11. julija, pa bo potekala slavnostna podelitev občinskih priznanj.

Center za kulturo, šport in prireditve Izola je za svoje zveste obiskovalce pripravil kartico ugodnosti Za kulturo, s katero si ti lahko zagotovijo ugodnejšo ceno vstopnic. Ob nakupu kartice bodo prejeli tudi darilo – zgoščenko koncerta v živo Rudija Bučarja in bande.

Glasbeno Poletje Arrigoni by Regional Slovenija on Scribd