PESTRA SOBOTA V SKLOPU SVETOVNEGA DNEVA ČEBEL: Obiščite Mestno vrtnarijo Koper in Prešernov trg

Koper

Sodelovanje Marjetice Koper z Obalnim čebelarskim društvom in knjigarno Libris ob svetovnem dnevu čebel v soboto 20. maja, obeta pestro dogajanje. Lokaciji sta dve - Mestna vrtnarija Koper in Prešernov trg.

Začelo se je že v sredo s predavanjem Brede Čopi na Mestni vrtnariji, kjer je bila predstavljena tematika 'Mestnega cvetnega parka'.

Nadaljevalo se je v četrtek z obiskom najmlajših iz Vrtca Koper, ko so si ogledali čebelnjak 'Step Closer'. Hkrati je na Prešernovem trgu potekalo rajanje z glasbeno skupino BabyBoom in predstavitvijo knjigarne Libris ter knjižne zbirke Čebelica. Dogodek je popestrila stojnica Obalnega čebelarskega društva s prisotnim čebelarjem, kateri je predstavil čebelarsko opremo.

????Super smo se imeli danes. Naš čebelnjak Step Closer so obiskali otroci iz Vrtec Koper ???? Obalno čebelarsko društvo Koper Čebelarstvo Čebelji rtič Knjigarna Libris Visit Koper

Objavil/a Marjetica Koper dne Četrtek, 18. maj 2023

V petek zjutraj so čebelnjak na Mestni vrtnariji podrobneje spoznali učenci in učenke OŠ Koper in OŠ Pier Paolo Vergerio il Vecchio. Poučili so se o čebelarstvu, medovitih rastlinah in čebelarski opremi. Knjigarna Libris jim je predstavila knjižno zbirko Čebelica.

Seveda pa bo sobota najzanimivejša. Hkrati bodo potekale aktivnosti v sklopu Dneva odprtih vrat na Mestni vrtnariji Koper ob čebelnjaku in prireditev 'Štorje ud žbjel' na Prešernovem trgu. Na Mestni vrtnariji si boste lahko med 9.00 in 13.00 ogledali čebelnjak, čebelarska opravila, predstavitev opreme, medovitega rastlinja in čebeljih pridelkov.

Na Prešernovem trgu pa bo med 10.00 in 13.00 potekala predstavitev Obalnega čebelarskega društva in čebelarskih opravil in opreme, predstavitev zbirke Čebelica, ter ob 10.30 predstava za otroke 'Ko bom velik bom čebelar'.