PESTER VIKEND ZA OBALNE POLICISTE: Samo v eni noči obravnavali kar pet incidentov!

Kronika

Včeraj ponoči so policisti obravnavali pet prijav kršenja javnega reda in miru. Na Maliji je bil izdan plačilni nalog, prav tako v Piranu, v Kopru so ugotovili, da ima lokal dovoljenje za pozno obratovanje, na Markovcu pa so ugotovili, da lokal nima podaljšanega obratovalnega dovoljenja in bo o tem obveščena pristojna inšpekcija. Plačilni nalog je bil izdan tudi kršiteljem v Portorožu, zaradi kričanja in preglasne glasbe.

Vse fotografije so simbolične. 

V soboto popoldan so bili možje v modrem obveščeni, da je pri kamnolomu Griža neznanec podrl drevo preko ceste. Policisti so ugotovili, da je moški z električno žago podrl 10-metrsko drevo, ki je padlo na cesto in jo zaprlo. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Vozniki ostali brez avtomobilov, policisti zasegli tudi puško in drogo

V petek zvečer so policisti v Postojni zasegli osebni avto vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Na Bivju so včeraj zasegli osebni avto 35-letnemu vozniku zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Sečovljah so včeraj policisti ustavili 57-letno voznico osebnega avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so zasegli, sledi ji obdolžilni predlog.

Na mejnem prehodu Jelšane so v soboto 57-letnemu državljanu Francije zasegli lovsko puško znamke Blaser Mod. R93, za katero ni posedoval veljavne evropske listine. Uveden je bil hitri postopek in izdana odločba.

Danes ob 6.50 so policisti na Kraljevi ulici v Kopru ustavili 40-letnega Pirančana z osebnim avtomobilom, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zasežena mu je bila tudi manjša količina grudaste snovi, cca 2 g. Policisti so preverili traso ceste med ustavljanjem vozila in ustavitvijo ter 50 m nazaj po ulici ob cesti našli še tri manjše zavojčke z belo prašnato snovjo in dva zavojčka z rjavo prašnato snovjo. Sledi zaseg in kazenska ovadba.

Našli ukraden motor

Včeraj dopoldan so v Luciji odkrili ukraden moped, ki je bil brez registrske tablice in zaščitne plastike, kot ukradenega pa so ga prijavili 21. septembra na PP Koper. Voznik je pobegnil. Moped so vrnili lastniku.

Nasilje v družini

Koprski policisti so popoldan obravnavali nasilje v družini. Nasilneža so pridržali, sledi mu kazenska ovadba in ukrep prepovedi približevanja.

Tatvine in vlomi

V Bertokih je nekdo vlomil v hišo in ukradel gotovino.

Danes je na Titovem trgu v Kopru nekdo ukradel moško gorsko kolo znamke Atala, modre barve, staro okoli 20 let, vredno 200 evrov.

V Kortah je nekdo vlomil v objekt in ukradel računalnik, kamero in kavni avtomat, v vrednosti približno 2.000 evrov.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so od petka do danes obravnavali 58 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo. PP Ilirska Bistrica je obravnavala 24 oseb, PP Kozina 19 oseb, PP Koper 12 in PPIU Koper tri osebe.

V soboto ob 16.52 so policisti v Ilirski Bistrici ustavi voznika osebnega avtomobila Lancia y, 56-letnega državljana Slovenije, ki je v vozilu prevažal šest ilegalnih migrantov, državljanov Turčije. Voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog in kazenska ovadba. Ob 17. uri pa je bilo v Gradišču prijetih 14 ilegalnih migrantov (od tega sedem otrok), državljanov Afganistana. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

Danes zjutraj ob 5.30 so policisti v Materiji ustavili bel kombi, v katerem je bilo 14 državljanov Pakistana, vozil je 23-letni državljan Italije, sopotnik pa je bil enako star državljan Tunizije, z urejenim statusom v Italiji. Postopki še potekajo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija