PES JE RES ČLOVEKOV NAJBOLJŠI PRIJATELJ: To je zgodba o tem, kako je kuža North 13 ur grel in varoval poškodovanega planinca (FOTO)

Svet

"Prijateljstvo in ljubezen med človekom in psom ne pozna meja," so zapisali hrvaški gorski reševalci. Na svoji Facebook strani so namreč delili zgodbo reševanja, ki je se, tudi zahvaljujoč psu poškodovanega, srečno izšlo.

Pes, pasme aljaški malamut, in njegov lastnik sta včeraj zaradi spleta nesrečnih okoliščin zdrsnila po strmini. "Skupaj v srečnih in težkih trenutkih, takšno je življenje," so zapisali reševalci Hrvaške gorske reševalne službe.

Kuža po imenu North jo je odnesel brez poškodb, "njegov prijatelj, mlad alpinist, pa ni imel te sreče". Zato se je kuža zvil poleg njega in ga grel s telesom.

"Njegova zvestoba se ni končala niti s prihodom reševalcev, bil je eden izmed nas, ki je varoval svojega človeka 13 ur," so zapisali in dodali: "Iz tega primera se lahko vsi naučimo o skrbi za drugega."

V reševalni akciji je sodelovalo 27 reševalcev. Ponesrečenec se je nahajal na izjemno nedostopnem terenu pri Vaganskem vrhu, ki je sicer najvišji vrh Velebita. Reševalna akcija je trajala 13 ur, reševalci pa so poškodovanega planinca predali ekipi nujne pomoči ob 7.55, še piše na spletni strani Hrvaške gorske reševalne službe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija