PEKLENSKI NAČRT MLADEGA PARA: Maltretirala in skušala posiliti njegovo nekdanje dekle, in vse to zaradi nekaj sms sporočil

Kronika

31-letni moški iz hrvaškega Trogirja, ki je nekdanje dekle zaprl v stanovanje in jo poskušal posiliti, je bil obsojen na eno leto in štiri mesece. Njegova nova partnerka, 26-letnica iz Kaštel Kambelovca, je dobila pogojno kazen. Par je dekle pridržal in maltertiral z namenom, da bi iz svojega mobilnega telefona izbrisala zanju obremenjujoča sporočila. 

Fotografja je simbolična. 

Sojenje je potekalo na okrožnem sodišču v Splitu. 31-letnik je bil spoznan za krivega in obsojen na eno leto za poskus posilstva ter na sedem mesecev za nezakonit odvzem prostosti, sodišče mu je tako izreklo enotno kazen 16 mesecev zapora. 26-letnica je bila obsojena na sedem mesecev pogojno s preizkusno dobo dveh let, poroča Slobodna Dalmacija.

Po obtožnici je 31-letnik v svojem stanovanju v Trogirju od 19. ure do pol ure po polnoči pridržal nekdanje dekle, s katerim je bil prej eno leto v zvezi. Hotel jo je prisiliti, da iz svojega mobilnega telefona izbriše sporočila, ki se nanašajo nanj, pa tudi na njegovo novo partnerko, 26-letno žensko, ki se mu je pridružila v stanovanju. Oba sta žrtev maltretirala in jo poskušala prisiliti k oralnemu seksu, a se je dekle uspelo braniti s fizično silo.

Žrtev je nekajkrat poskušala pobegniti iz stanovanja, a jo je nekdanji partner vedno ustavil. Potem ko je par fizično nadvladal dekle, sta z njenim prstnim odtisom odklenila mobilni telefon in izbrisala vse, kar sta nameravala. Po tem je dekletu uspelo zapustiti stanovanje.

Žrtev je na sodišču pričala, da je na svojem mobilnem telefonu imela dokaze, da je njen nekdanji fant grozil njeni družini, pa tudi o nekaterih drugih njegovih kaznivih dejanjih. Med zadrževanjem v stanovanju naj bi jo nova partnerka nekdanjega fanta večkrat udarila in jo vlekla za lase.

Verzija obtoženega je povsem drugačna. Izjavil je, da bi nekdanje dekle stanovanje lahko prostovoljno zapustilo ob več priložnostih, v resnici naj bi ona večkrat udarila njega, ker se ni mogla sprijazniti z razhodom. Zanikal je tudi, da jo je silil v spolni odnos. Obtožbe je zanikala tudi 26-letnica, še pišejo hrvaški mediji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija