PCT OBVEZEN TUDI NA VLAKIH: Tako bo potekalo obveščanje in preverjanje

Slovenija

Izpolnjevanje pogoja PCT bo od srede obvezno tudi v javnem potniškem prometu. Na Slovenskih železnicah (SŽ) bodo potnike o tem predvsem obveščali, nadzor pa bodo izvajali sprevodniki oz. vlakospremno osebje na samih vlakih, da ne bi prihajalo do prevelikih zamud.

"Na SŽ smo začeli z obveščanjem potnikov. Obveščamo jih preko spletnih strani, preko mobilne aplikacije za prodajo kart, na vseh prodajnih mestih, z obvestilnimi etiketami, tudi na vratih vlakov, da bodo to vedeli pred samim vstopom," je v današnji izjavi za javnost pojasnila direktorica SŽ-Potniški promet Darja Kocjan.

Prav tako bodo potnike o obveznem izpolnjevanju pogoja PCT obveščali ob nakupu vozovnice na vlaku. Izpolnjevanje pogoja bodo pregledovali sprevodniki oz. vlakospremno osebje, v primeru, da potnik potrdila ne bo imel, ga bodo na to opozorili in ga prosili, naj izstopi na naslednji postaji. Za vse ostalo so po besedah Kocjanove pristojni inšpektorji.

Poudarila je, da bodo vsi drugi higienski ukrepi veljali še naprej. Ocenjujejo, da se je obvezna uporaba mask izkazala za učinkovit ukrep in dodala, da večjega števila okužb tudi med zaposlenimi niso beležili. Uporabljajo razkužila, vlake pa dodatno čistijo.

"Želimo, da število potnikov ne bi preveč upadlo in da se čim prej vrnemo v normalno družbo," je poudarila.

Na SŽ predvidevajo, da bo potek prometa normalen. "Ravno v izogib zamudam se bo operativni nadzor največ izvajal na samih vlakih," je sklenila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  14 .09. 2021 ob  16: 07
Ne vejo več, kaj bi se zmislili, da bi rajo prisilili, da se gre cepit! Samo in le to je vzrok vse te norije. Ne povejo pa, da je cepivo (če to sploh je) šele v 3.fazi klinične raziskave, ki se bo končala leta 2023 ali 2024, da vsi ki se cepijo podpišejo da se strinjajo, da so udeleženci klinične raziskave, katere predosti oz.tveganja niso znani! Kaj smo normalni? In to vejo zdravniki, vendar so tiho, ker se bojijo!
vseved |  14 .09. 2021 ob  14: 18
-2
@bella, se ti sploh zavedaš da ste za to norijo krivi vi, internet strokovnjaki iz domačega kavča?Si sedaj zadovoljna? Koliko boš pokasirala na račun teh ukrepov?
Bella |  14 .09. 2021 ob  13: 30
Telebani, ze tako se nihce ne vozi z vlakom, zdaj se manj. Kocjan, zakaj lezes v rit direktorju, ta Jansi, Jansa Sonderkommandi, ves ti najbolje. Ko bo vsega konec, kako se bos vadila ven? Me zanima, ce bos pokazala odlocbo, da gre na tvoj vlak lahko samo pct ovca, psi in nezigosani pa morajo ostati pred vrati? In ko te bodo vprasali otroci na kateri strani si bila v tej vojni, kaj poreces? E, Kocjanka, Kocjanka....