PAZITE SVOJA KOLESA, GREDO ZA MED: Dve izginili v izolski marini, tretje v Sežani

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 36 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 125 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda, in eno z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali tri vlome in tri tatvine. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali petkrat.

V Izoli je nekdo ukradel dve kolesi z barke, zasidrane v izolski marini. Gre za dve zložljivi električni kolesi znamke S-bikes, eno je črne, drugo pa bele barve. Skupaj sta vredni 2300 evrov.

V Sežani je nekdo vlomil v klet in ukradel gorsko kolo znamke Scott Scale 940, fluorescenčno rumene barve s črnimi napisi, z opremo Sram. Kolo je staro tri mesece in vredno 1500 evrov.

Prav tako v Sežani je nekdo iz kleti ukradel dve motorni žagi znamke Husqvarna in Stihl.

Včeraj ob 15.20 so policisti v Ankaranu zaradi prekoračitve hitrosti ustavili 56-letnega voznika osebnega avtomobila iz Kopra. Pri preverjanju osebe in vozila je bilo ugotovljeno, da so registrske tablice zabeležene kot ukradene 22. maja letos, vozilu pa je potekla registracija avgusta lani.

Ob 21.20 so policisti v Rakitniku ustavili 54-letnega voznika osebnega avtomobila iz Pivke. Opravljen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,73 mg/l. Oseba nima vozniškega dovoljenja, zato so ji vozilo zasegli. Zaradi vožnje po nasprotnem vozišču in ogrožanja varnosti udeležencev v prometu, mu sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

Ob 9.30 danes zjutraj so policisti v Luciji ustavili 34-letnega voznika neregistriranega mopeda iz Pirana. Opravljen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,63 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odrejeno mu je bilo pridržanje in izdan plačilni nalog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od včeraj do danes zjutraj obravnavali skupno osmih oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Od tega so PU Koper italijanski varnostni organi vrnili pet oseb, tri osebe pa so obravnavali policisti PP Ilirska Bistrica. Gre za pet državljanov Maroka, dva Egipčana in enega državljana Sirije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija