PAVŠALI ZA KAMPIRANJE ZOPET VIŠJI: Koliko več boste plačali v hrvaški Istri in kje so polni?

Istra

Lanska kamping sezona je bila na Hrvaškem ponovno odlična, vse več ljudi je, ki bi radi počitnice preživeli v kampih. V zadnjih letih je vsako leto veliko povpraševanje po pavšalnih parcelah, čeprav so cene pavšalov vse višje, prosto parcelo pa je vse težje dobiti. Tudi letos so kampi cene podražili, povišanja pa so zelo različna. Številni kampi, predvsem v Istri in Kvarnerju, tudi ne sprejemajo več novih pavšalistov.

V kampih na Hrvaškem so imeli lani zelo dobro sezono, saj so zabeležili odstotek več nočitev kot prejšnje leto. Manj gostov je bilo sicer v avgustu, kar je posledica višjih cen, pa tudi vremenskih težav v začetku avgusta. K tej številki nočitev so veliko doprinesli tudi pavšalisti, ki jih je še vedno največ v kampih v Istri in Kvarnerju, so zapisali na spletni strani avtokampi.si, kjer so zbrali tudi podatke o cenah pavšalov v kampih na Hrvaškem za letošnjo sezono.

Cene pavšalov v letu 2024 so ponovno višje, kar je posledica predvsem vsesplošnega višanja cen v turizmu po celotni Evropi, višje so tudi redne cene kampiranja in posledično tudi cene pavšalov.

Povišanja pa so zelo različna, v kampih v Premanturi, Novigradu, Savudriji, Poreču, Punatu in na Cresu od 100 do 200 €, v kampih v Vrsarju in Fažani od 300 - 400 €, na Lošinju nekje med 500 - 700 €. Največ pa se je podražil pavšal v Valamarjevih premium kampih, kot so Lanterna, Ježevac, Krk, kjer so cene pavšalov poskočile tudi za 15 do 30 %, v kampu Padova na Rabu pa so se cena pavšalov na parcelah ob bazenu ali morju povišale za 50 do 90 %.

Glede cen pavšalov, smo danes dobili podatke še za 9 kampov v Savudriji, Umagu in Poreču. Ker vemo, da številni čakate...

Objavil/a Avtokampi.si dne Nedelja, 11. februar 2024

Številni kampi ne sprejemajo več novih pavšalistov

Število parcel, namenjenih pavšalistom, je vsako leto manjše in številni kampi, predvsem v Istri in Kvarnerju, ne sprejemajo več novih pavšalistov. Običajno imajo stari pavšalisti možnost podaljšati pogodbo za naslednjo sezono do konca februarja in šele takrat bodo kampi točno vedeli, koliko parcel se bo sprostilo in koliko jih bodo lahko ponudili novim pavšalistom.

Kot so še zapisali na spletni strani avtokampi.si, je bilo lani še nekaj prostora v kampih Park Umag, Lanterna, Valkanela, Bi Village, Pineta v Fažani, v kampih v Premanturi in Medulinu ter v kampu Medveja pri Opatiji. Zakup pavšala ni več možen v kampih Amarin in Porton Biondi v Rovinju, tudi iz kampa Pila v Punatu na otoku Krk so sporočili, da bodo omogočili pavšal samo še starim gostom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija