PAPEŽ PODPRL PARTNERSKO ZVEZO ZA HOMOSEKSUALCE: "To so božji otroci, imajo pravico do družine"

Svet

Papež Frančišek je v dokumentarnem filmu, ki so ga včeraj premierno prikazali na filmskem festivalu v Rimu, podprl pravico homoseksualcev, da sklenejo partnersko zvezo. V filmu Francesco režiserja Evgenija Afinejevskega je papež še dejal, da imajo homoseksualci "pravico biti v družini", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"To so Božji otroci, imajo pravico do družine," je v filmu v španščini dejal papež. Dodal je, da je treba pripraviti zakonodajo o partnerski zvezi in da imajo homoseksualci pravico do pravne zaščite.

Papež, ki prihaja iz Argentine, sicer še vedno nasprotuje porokam istospolnih partnerjev in vztraja, da zakonsko zvezo lahko skleneta le moški in ženska.

"Od začetka pontifikata papež govori o spoštovanju istospolno usmerjenih in nasprotuje njihovi diskriminaciji," je za spletni portal Rainews dejal strokovnjak za Vatikan Vania de Luca. "Novo pa je to, da se kot papež zavzema za zakonodajo o partnerski zvezi," je dodal.

Dvourni dokumentarec sicer opisuje sedem let Frančiškovega pontifikata in njegova apostolska potovanja. Med najbolj ganljivimi prizori v filmu je po poročanju AFP papežev telefonski klic homoseksualnemu paru s tremi majhnimi otroki. Moška sta Frančišku v pismu razkrila, da ju je sram pripeljati otroke v cerkev, papež pa ju je pozval, naj z družino še naprej hodita v cerkev ne glede na to, kaj pravijo drugi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  25 .10. 2020 ob  14: 57
Papež se ukvarja z geji.
Kaj nima kaj bolj pametnega dela?
Pozabil je na kristjane po svetu ni jih zaščitil ampak se druži z muslimani kateri izvajajo genocid.
Vabi musle v Evropo brez da bi nas vernike kaj vprašal.
Podpira Erdogana našega največjega sovražnika.
Čas je da se umakne s položaja.
Modernizacija je potrebna. Iz Svetega pisma je potrebno črtati nastavljanje lica.
Lp
Istriano |  22 .10. 2020 ob  15: 01
ZDAJ JE PODPRL PARTNERSKO ZVEZO ZA HOMOSEKSUALCE, ČEZ KAKŠNO LETO BO PA PODPRL ŠE PEDOFILE IN KO BOSTE KONČNO SPOZNALI KDO JE TA ČLOVEK, BO ŽE PREPOZNO.