PANIKA NA PLAŽI: Še en morski pes opažen v plitvini - peti primer v enem mesecu (VIDEO)

Svet

Še en morski pes je bil opažen ob španskih plažah, kar je sprožilo strah tako med domačini kot med turisti. Britanski dopustniki so uživali v sproščenem dnevu na plaži v Malagi, ko so ga zagledali. Prisotnost morskega psa tik ob obali letoviškega mesta Torremolinos je povzročila, da so britanski dopustniki zbežali iz vode. Na plaži se je zbralo na desetine ljudi, ki so opazovali, kako plavut morskega psa štrli iz valov. To je že peti opažen morski pes ob španski obali v enem mesecu, samo nekaj dni potem, ko je drugi povzročil paniko na plaži v Pontevedri.

Britanska dopustnica Emily McEwan je po paniki zaradi morskega psa izrazila svoje mnenje na družbenih omrežjih. The Sun je poročal, da je dejala: "Bila sem šokirana, saj smo vsi že gledali filme, kot je Žrelo (original Jaws), vendar človek nikoli ne bi pričakoval, da bo v morju dejansko zagledal plavut morskega psa." Dogodek se je zgodil 27. junija zjutraj, ko je bila na družinskem dopustu po tem, ko je ravnokar rodila sina.

"Na plaži se je začela zbirati množica, medtem ko smo bili v vodi, in pomislila sem: 'To mi ni všeč, to mi ni všeč', saj ko se na plaži zbere množica običajno pomeni, da se nekaj dogaja," je povedala McEwan. "Nato sem na desni strani opazila plavut. Takrat je prišel reševalec na obalo in dolgo časa opazoval." Dopustnica je dejala, da je morski pes ostal v bližini plaže približno pol ure, nato pa ga je reševalec spodbudil, da se je vrnil nazaj v morje.

"Ko sem videla morskega psa, sem pomislila: 'To ne more biti res, to se ne dogaja. Smo v Španiji in tu so vode zelo plitke. To ne more biti mogoče.' Na plaži je bil bar, osebje pa je prihajalo in govorilo: 'Ne skrbite, to je le želva, ni vam treba paničariti.' Ampak ni izgledalo kot želva. Vsi smo videli tisto plavut in vsi smo zbežali iz vode. Nihče ni bil tako pogumen, da bi ostal."

Biolog Juan Antonio Pujol je dejal za španski časopis: "Ko se srečate z morskim psom, morate ostati mirni, saj niso agresivni."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija