PANDEMSKI ZASLUŽKAR BILL GATES: Zaradi delovne sile na domu 50 odstotkov več prihodkov

Svet

Ameriški računalniški velikan Microsoft je po zaslugi pandemije covida-19 v zadnjem četrtletju lanskega leta, ki je njegovo drugo poslovno četrtletje letošnjega koledarskega leta, v primerjavi z enakim četrtletjem pred letom dni povečal dobiček za 33 odstotkov, prihodke pa za 17 odstotkov.

Delnice Microsofta so se do konca rednega dela borznega trgovanja v torek podražile za 1,22 odstotka, v podaljšanem trgovanju po objavi poslovnih rezultatov pa še za 3,80 odstotka na 241,15 dolarja. Microsoftove delnice so v letu 2020 narasle za 41 odstotkov in to se bo kot kaže nadaljevalo tudi letos.

Četrtletni čisti dobiček Microsofta je znašal 15,5 milijarde dolarjev oziroma 2,03 dolarja na delnico. Prihodki so narasli na 43,1 milijarde dolarjev. Glavni izvršni direktor Microsofta Satya Nadella je izjavil, da je napočila zora drugega vala digitalne transformacije, ki je zajela vsako podjetje in vsako panogo.

Pandemija, ki je preselila velik del svetovne delovne sile na dom, je povzročila 50-odstotno rast prihodkov od Microsoftovega oblaka azure, prihodki iz celotnega poslovnega segmenta "pametni oblak" pa so narasli za 23 odstotkov na 14,6 milijarde dolarjev.

Prihodki od osebnih računalnikov, kamor spada tudi operacijski sistem windows in igralne platforme Xbox, so narasli za 14 odstotkov na 15,1 milijarde dolarjev, kar je skoraj dve milijardi več od pričakovanj analitikov Wall Streeta. Vse to je posledica tega, da so ljudje zaradi koronavirusa vse bolj doma, kjer delajo, pogosteje pa tudi igrajo igrice na računalniku.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  27 .01. 2021 ob  20: 32
seveda odloča,kot stric iz ozadja....skrivači so najhujši
Fritla |  27 .01. 2021 ob  19: 37
-3
PANDEMSKI ZASLUŽKAR BILL GATES . butast, zavajajoč in neresničen naslov.
Bill Gates v Microsoftu ne odloča več nič in to že nekaj let.
Storitve v oblaku imajo svojo ceno enako kot avtobusna vozovnica, bencin, najemnine za delovne prostore, vzdrževanje delovnih prostorov itd.
Sicer pa obstaja še niz drugih ponudnikov storitev v blaku kot npr. Amazon
Torej o čemu je tu sploh govora ?
A o temu, da bi morale te storitve biti zastonj ?
Zakaj pa bi morale bit zastonj, a zato ker pisec članka ne mara Bill Gatesa in ga je kar tako brez veze vrinil v naslov.