PALČICI POMAGALČICI USPEL NOV PODVIG: V manj kot 10 dneh uspela obdariti vseh svojih 307 varovancev

Koper

Obalno društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki je tudi letos izvedlo dobrodelno decembrsko akcijo, ki otrokom nariše nasmeh na obraz in prižge iskrice v očeh. Letos jim je uspelo nekaj resnično velikega – v manj kot desetih dneh so obdarili vseh 307 otrok. "Tudi njihovi praznični dnevi bodo sočutni, otroci bodo obuli tople nogavičke ali obuvala, oblekli bodo novo oblačilo in izpolnjena bo tudi ena njihova skrita željica," je na Faceboku obvestila gonilna sila društva Larisa Štoka.

Larisa Štoka

"Obdarovanci so naši hudo bolni sončki in njihovi sorojenci ter socialno ogroženi otroci, ki obiskujejo vrtce ali šole, ki z nami po celi Sloveniji zbirajo plastične zamaške in papir," nam je ob začetku akcije pojasnila Larisa Štoka. Prostovoljci društva širom Slovenije tako prepoznajo otroka, ki je potreben pomoči in poskrbijo, da njihove želje slišijo pravi ljudje ter jih izpolnijo.

Na ta način so škratki prvo leto obdarili nekaj čez 30 otrok, drugo leto 183, letos pa kar 307 varovancev. Paketki sreče vsebujejo eno toplo oblačilo, nogavičke in "izpolnjeno željo, ki nam jo otrok prišepne".

Čas za oddajo paketka je bil zastavljen do 17. decembra, a odziv je bil, kot kaže, resnično neverjeten, saj so v manj kot desetih dneh dobrodelni škratki že poskrbeli za vse otroke.

"Čas, ki ga živimo, je negotov in manj prijazen. Navkljub vsemu pa dobrodelni škratki še naprej več kot zaupate in čutite z nami," je Larisa Štoka zapisala v zahvali na družbenem omrežju.

????TUDI TOKRAT NAM JE SKUPAJ USPELO???? Časi, ki jih živimo, so negotovi in manj prijazni. Navkljub vsemu pa dobrodelni...

Objavil/a Larisa Štoka dne Torek, 30. november 2021

Priložnosti za obdarovanje otrok pa s tem še ni konec

"Paketi sreče nosijo sočutje in misel 'lepo je deliti'. Če bi se še kdo pridružil naši škratovščini, lahko pripravi VREČKICO SLADKEGA RAZVAJANJA z njami čoko namazom, marmelado, lončkom medu, s kakavom ali čokoladnimi kroglicami, ki jih imajo radi tudi otroci, ki jim starši žal tega ne morejo kupiti. Sladke vrečkice bomo dodali k paketom sreče ali k paketom, ko otrokom pošiljamo že rabljena, a srčno pripravljena oblačila," je še zapisala.

Hvaležno ganjena pa dodaja: "Objem vsem vam do neba in še več. Želim si, da si bomo nekega dne lahko objeme izmenjali tudi v živo. Nasmehi z iskricami sreče in upanja bodo sijali na mnogih otroških obrazih. Hvala, ker ste lučke za še prijaznejši jutri."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Silvana63 |  01 .12. 2021 ob  13: 42
Gospa Larisa! Vam in vašim prostovoljcem iskrene čestitke za vso pomoč, ki jo nudite pomoči potrebnim ! Želim vam lepe praznike ter zdravo in zadovoljstvo polno novo leto. In predvsem si želim, da bi čimmanj otrok in tudi odraslih potrebovalo pomoč. Zlati ste!