PAHORJEV POZIV SLOVENCEM: "Vsi imamo pravico do različnih mnenj, nihče od nas pa ne sme ogrožati zdravja in življenja drugih" (VIDEO)

Slovenija

Predsednik republike Borut Pahor se je ob zaostrovanju epidemioloških razmer obrnil na državljanke in državljane ter pozval k cepljenju in spoštovanju ukrepov. "Vsi imamo pravico do različnih mnenj, nihče od nas pa ne sme ogrožati zdravja in življenja drugih," je poudaril Pahor.

Kot je zapisal, ve, da utegne biti njegov poziv preslišan, a iskreno čuti potrebo, da vse opozori na to, kako zdaj zelo potrebujemo drug drugega. Predsednik je poudaril, da potrebujemo drug drugega in tudi ta dragocen občutek, da se lahko v težkih časih zanesemo drug na drugega. "Zdaj je tak čas. Pokažimo sebi in drugim, kar je v nas najbolj človeškega in najbolj humanega," je pozval.

POZIV predsednika republike Boruta Pahorja državljankam in državljanom ob zaostrovanju epidemičnih razmer. "Spoštovane državljanke in državljani, vem, da utegne biti ta poziv preslišan. Vendar iskreno čutim potrebo, da vse nas opozorim na to, kako zdaj zelo potrebujemo drug drugega. Epidemične razmere v državi se zelo zaostrujejo. Število hospitaliziranih covidnih bolnikov, ki potrebujejo intenzivno oskrbo, strmo narašča. Bližamo se meji zmogljivosti zdravstvenega sistema. Ne vem, ali si znamo predstavljati odgovornosti in stiske zdravstvenih delavcev, ki se utegnejo kmalu znajti v položaju, ko bodo odločali, komu bodo nudili zdravstveno oskrbo in komu ne. Tega si ne znamo predstavljati. Toda mi vsi smo edini, ki jim lahko pomagamo, da do tega ne pride. Na voljo so nam cepiva, cepimo se. Vsi, brez izjem, pa strogo upoštevajmo pravilo PCT, spoštujmo ukrepe in priporočila. Vem, da del javnosti ne misli tako. Z različnimi predstavniki tega dela javnosti se pogovarjam in se bom še, ker skušam razumeti pomisleke. Toda zdaj bom rekel to, kar pravim tudi v teh pogovorih: vsi imamo pravico do različnih mnenj, nihče od nas pa ne sme ogrožati zdravja in življenja drugih. Spoštovane državljanke in državljani, potrebujemo drug drugega in tudi ta dragocen občutek, da se lahko v težkih časih zanesemo drug na drugega. Zdaj je tak čas. Pokažimo sebi in drugim, kar je v nas najbolj človeškega in najbolj humanega. Hvala za vašo pozornost."

Posted by Borut Pahor on Tuesday, November 2, 2021

Pahor je opozoril, da število hospitaliziranih covidnih bolnikov, ki potrebujejo intenzivno oskrbo, strmo narašča in se bližamo meji zmogljivosti zdravstvenega sistema. "Ne vem, ali si znamo predstavljati odgovornosti in stiske zdravstvenih delavcev, ki se utegnejo kmalu znajti v položaju, ko bodo odločali, komu bodo nudili zdravstveno oskrbo in komu ne. Tega si ne znamo predstavljati," je zapisal predsednik.

Mi vsi pa smo po njegovih besedah edini, ki jim lahko pomagamo, da do tega ne pride. "Na voljo so nam cepiva, cepimo se. Vsi, brez izjem, pa strogo upoštevajmo pravilo PCT, spoštujmo ukrepe in priporočila," je pozval predsednik.

"Vem, da del javnosti ne misli tako. Z različnimi predstavniki tega dela javnosti se pogovarjam in se bom še, ker skušam razumeti pomisleke. Toda zdaj bom rekel to, kar pravim tudi v teh pogovorih: vsi imamo pravico do različnih mnenj, nihče od nas pa ne sme ogrožati zdravja in življenja drugih," je še poudaril predsednik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
magik |  03 .11. 2021 ob  19: 29
Opaaa, BarbiKen se je končno prebudil, ali je morda le na glavo padel in se po pomoti oglasil.
Obala1 |  03 .11. 2021 ob  14: 44
Barbika , kdo je tebe izbral za predsednika ? In kaksna smo mi država, da ima takega predsednika
manemebasat |  03 .11. 2021 ob  14: 23
V ZDA ze svetujejo cetrti odmerek. A cepci cepljeni se vedno ne vidite kam to pelje? Ta kreten pa se vedno pridiga to svinjarijo. Izdajalec!
manemebasat |  03 .11. 2021 ob  12: 14
Preklet pajac, pelji tvojo mamo cepit, kriminalec zarukani!
vseved |  03 .11. 2021 ob  09: 22
Kasno štiže Marko na kosovo!
Ištrijan |  03 .11. 2021 ob  08: 11
11
ŠTRONCO! Hodi rajši delat fejmiče kot narodu palamudit...!!