PAHOR 'USLIŠAL' JANŠO: Nedeljsko dopoldne bo rezervirano za premlevanje o ukrepih

Slovenija

Predsednik republike Borut Pahor je predsednike parlamentarnih strank in vodje poslanskih skupin povabil na tretje srečanje glede ukrepanja v epidemiji covida-19. Z ministrom za zdravje Janezom Poklukarjem in svetovalno skupino pri ministrstvu se bodo sestali v nedeljo ob 10. uri, izhaja iz Pahorjevega pisma.

Na zadnjem srečanju, ki je potekalo 17. marca, so se sicer dogovorili, da se ponovno sestanejo aprila, če ne bodo razmere zahtevale drugače. A je nato vlada na sredini seji sprejela predlog, da se sestanejo še pred nedeljo popoldne, ko naj bi vlada obravnavala predloge svetovalne skupine.

Pahor je v vabilu navedel, da iz dosedanjih pogovorov izhaja ocena, da je vlada pravočasno ukrepala v prvem valu epidemije koronavirusa, v drugem pa je z ukrepi zamudila. "Vsi, ne glede na razlike med nami, si želimo, da bi vlada pravočasno ukrepala na začetku tretjega vala," je zapisal. Poudaril je, da bo odgovornost za sprejete ukrepe nosila vlada. Udeleženci srečanja pa imajo, tako Pahor, možnost za izmenjavo stališč in predlogov, s katerimi lahko pripomorejo k uspešnemu soočanju z epidemijo.

Pismo predsednika republike predsednicama in predsednikom parlamentarnih strank, vodjem poslanskih skupin, ministru za...

Posted by Borut Pahor on Thursday, March 25, 2021

Pahor pa je priložil tudi pismo predsednika vlade Janeza Janše, v katerem predlaga, da bi bilo srečanje javno. O tem se bodo udeleženci posvetovali pred začetkom pogovorov, je še zapisal Pahor.

Gre že za tretji posvet o epidemiji, ki ga je pripravil Pahor. Prvič so se predstavniki strank pri predsedniku republike sestali februarja, drugič pa marca. Na marčevskem srečanju so so se srečanja udeležili tudi predstavniki stroke. Srečanj se do sedaj nista udeležila predsednik LMŠ Marjan Šarec in koordinator Levice Luka Mesec.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija