PAHOR DANES S POKLUKARJEM IN STROKOVNO SKUPINO: Govorili bodo o aktualnih razmerah, povezanih z epidemijo

Slovenija

Predsednik republike Borut Pahor se bo danes sestal z ministrom za zdravje Janezom Poklukarjem in strokovno skupino za zajezitev epidemije covida-19 pod vodstvom infektologinje Mateje Logar, so sporočili z urada predsednika. Pahor, Poklukar in člani strokovne skupine bodo govorili o aktualnih razmerah, povezanih z epidemijo covida-19.

Ta se še naprej širi s podvojitvenim časom približno 13 dni. Kot napovedujejo na Institutu Jožef Stefan (IJS), se bo podvojitveni čas v naslednjem obdobju predvidoma močno skrajšal. Slovenija, ki je po kriterijih ECDC v rdeči fazi, pa bo v temno rdečo predvidoma prešla sredi septembra.

V bolnišnicah se po zadnjih podatkih vlade zdravi 269 ljudi, 63 jih potrebuje intenzivno zdravljenje. Najmlajši covidni bolnik, ki se zdravi v bolnišnici, je star 24 let, najmlajši na intenzivni terapiji pa 27 let.

Vlada medtem še vedno ni sprejela t. i. semaforja oziroma ukrepov za zajezitev širjenja epidemije covida-19. Po informacijah STA je njegovo sprejetje še ta teden vprašljivo, saj vlada še usklajuje odloke, povezane z njim.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  10 .09. 2021 ob  09: 58
Le kaj bodo novega pogruntali tej naši možganski hrusti....crème de la crème znanstvenosti