PADLO 86 MAFIJSKIH ČLANOV DRUŽINE IZ MESSINE: Infiltrirani v lokalno trgovanje s sadjem in zelenjavo prodajali mamila (VIDEO)

Kronika

Italijanska policija je na otoku Sicilija in v Kalabriji na koncu italijanskega škornja aretirala več deset domnevnih članov mafije.

V operaciji, ki je potekala zgodaj zjutraj, je bilo skupaj zajetih 86 ljudi, od tega 53 pridržanih, so danes sporočili karabinjerji v pristaniškem mestu Messina na vzhodu Sicilije.

Italijansko tožilstvo od leta 2018 preiskuje mafijsko družino iz občine Barcellona Pozzo di Gotto blizu Messine.

Člani mafije so osumljeni, da so se infiltrirali v lokalno trgovanje s sadjem in zelenjavo ter v svoje kriminalne dejavnosti vključili trgovine in nočne klube.

Sodstvo osumljence med drugim obtožuje izsiljevanja, trgovine z mamili, korupcije pri glasovanju na volitvah, zvodništva in nezakonitega posedovanja orožja.

Operazione antimafia: disarticolato sodalizio mafioso a Barcellona Pozzo di Gotto (ME). 86 misure cautelari

Una complessa indagine ha permesso ai Carabinieri di Messina di disarticolare un sodalizio mafioso storicamente radicato nel comune di Barcellona Pozzo di Gotto. Grazie alla disponibilità di armi anche da guerra, l’organizzazione si era prodigata per monopolizzare le attività delittuose del territorio mediante il controllo del business della prostituzione, l’approvvigionamento di ingenti quantitativi di sostanze stupefacenti e la gestione di bische clandestine ove promuovere il gioco d’azzardo. Accertato il costante tentativo di infiltrazione nell’economia lecita, sia nel settore della commercializzazione di prodotti ortofrutticoli sia nella conduzione del business dei locali notturni sul litorale tirrenico nell’area di Milazzo. Eseguite 86 misure cautelari. http://www.carabinieri.it/in-vostro-aiuto/informazioni/comunicati-stampa/mafia-86-arresti-per-droga-e-associazione-a-delinquere #PossiamoAiutarvi #Carabinieri

Objavil/a Carabinieri dne Torek, 22. februar 2022

Obtoženi so tudi sodelovanja z mafijo, kaznivega dejanja, ki je bilo uvedeno v začetku osemdesetih let prejšnjega stoletja, saj so bili do takrat zakoni proti mafiji v Italiji pogosto neučinkoviti.

Vsakdo, ki je del skupine, ki na primer z ustrahovanjem izvaja kazniva dejanja in sili ljudi, da molčijo, lahko gre v zapor za do šest let.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija