PADLA BO ZADNJA BESEDA O PRIPOJITVI HOTELOV BERNARDIN: Bodo nadzorniki dobili nov mandat?

Slovenija

Delničarji Save Turizma bodo na skupščini 27. januarja odločali o soglasju za pripojitev družbe Hoteli Bernardin in o povečanju osnovnega kapitala, ki se bo izvedlo ob pripojitvi, kaže včeraj objavljen sklic skupščine na spletni strani Ajpesa.

Družbi sta pogodbo o pripojitvi podpisali sredi decembra, soglasje morata dati še skupščini obeh družb. Skupščina Hotelov Bernardin je na to temo sklicana za 28. januarja. Presečni datum za prenos premoženja je po pripojitveni pogodbi 30. junij 2019.

Zaradi pripojitve se bo osnovni kapital družbe Sava Turizem povečal za 16,8 milijona evrov na 56,5 milijona evrov. Skupščina bo odločala še o tem, da se nadzornikom Alešu Škobernetu, Tini Pelcar Burgar, Klemenu Boštjančiču in Mateju Naratu podeli nov štiriletni mandat.

USODEN LEPOTNI POPRAVEK: Pacientka umrla med plastično operacijo

Pacientko so oživljali in oživili, a je utrpela hude možganske poškodbe. V bolnišnic je 13. decembra umrla. Zdravnik, 57-letni ginekolog, je operacijo opravil sam, brez vsakršnega nadzora. Proti njemu so uvedli preiskavo zaradi uboja iz malomarnosti, je še navedlo frankfurtsko tožilstvo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija