"PA KAJ JE S FOLKOM? TO NI SKEČ!": Današnji prizor z avtoceste, ki vam bo vzel sapo (FOTO, VIDEO)

Kronika

Da so bile razmere na slovenskih cestah zaradi praznika v več evropskih državah danes komaj še vzdržne, smo že poročali. Kolone vozil so se od jutra vile iz smeri Avstrije preko Ljubljane proti Primorski in drugim mejnim prehodom s Hrvaško. Kot kaže, se je v tem času vsesplošne gneče in zastojev dogajalo marsikaj. Našli smo nekaj cvetk, ob katerih ne bi bilo nič čudnega, če bi vam vzelo sapo.

Obtičati v prometnem zastoju, ki traja skoraj cel dan in se vije čez obsežen del Slovenije, ni mačji kašelj. A je kljub temu potrebno obdržati trezno glavo ter veliko mero strpnosti in potrpežljivosti. Kam bi uvrstili prizore, ki so jim danes na avtocestah bili priča vozniki, je težko reči. Vsekakor pod skrajno neodgovrnost.

Zagotovo izstopa videoposnetek ženske, ki teče po sredini vozišča avtoceste med vozili, med osebnimi avtomobili in tovornjaki, nato pa nenadoma zavije desno, steče pred tovornjak in do avtomobila bmw, ki stoji na pasu za počasna vozila oziroma na odstavnem pasu, in sede vanj.

Drugi problem, ki je danes spremljal dogajanje na naših avtocestah, so bili vozniki, ki niso poskrbeli za ustvarjanje reševalnega pasu. Našli pa so se tudi taki, ki so se hoteli izogniti gneči tako, da so po odstavnem pasu prehitevali kolone. Ob tem se je marsikdo vprašal, kaj je v tem času počela policija.

To ni skeč! To je bilo posneto na naši avtocesti pred nekaj minutami!

Objavil/a Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah dne Četrtek, 26. maj 2022

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  27 .05. 2022 ob  11: 35
Kaj ni mogoče prepotentneže kaznovat na podlagi takih posnetkov?
vseved |  27 .05. 2022 ob  09: 48
@zoran13, drži kar si napisal.Ampak to nima nobene veze z primitivci za volano,ki ob takih kolonah nenehno skačejo iz ene na drugo stran, ki vozijo po odstavnem pasu, po sredini,...in s tem še dodatno povzročajo zastoje in nesreče.
zoran13 |  27 .05. 2022 ob  08: 37
Glede na vse to že večkrat videno, se je potrebno vprašati, kaj je Država ali celotna skupnost, naredila za to, da se takšne stvari ne bi več dogajale? Za današnje nevzdržno stanje na avtocestah, da kupujemo e-vinjete samo zato, da polnemo proračun države in Darsa ter zato, da stojimo v kolonah dobesedno po celotni Sloveniji. Vsi tisti, ki so načrtovali razvoj avtocestnega križa, so se zmotili na celi črti, veliko držav, med njimi Hrvaška, so nas prehiteli na celi črti. Dandane se od Kopra do Ljubljane, pa vse do Maribora in nazaj, vije ena sama kolona tovornjakov, ki med seboj sploh ne držijo varnostne razdalje. Na tak način se ne da urediti pretočnost cest, še manj pa nuditi državljanom in turistom, očbutek varnosti ter lepote. Problem tretjega pasu, ki opozarja že več časa, poglejte si avtoceste v naši bližini od Trsta naprej, pa boste uvideli, da je to edina prava usmeritev za eno takšno tranzitno državo, kot je postala v zadnjem obdobju Slovenija. Namesto porabe denarja za visoke ograje, ki krasijo sedaj skorajda celotno avtocesto, bi lahko usmerili v izgradnjo prepotrebnega tretjega pasu, pa smo se raje zadnja tri desetletja, samo kregali in prerekali v našem hramu demokracije. Kam smo prišli in kje smo, bomo videli že kmalu, če ne prej pa že to jesen in zimo. Srečno vsem.