OZADJE UMORA V ISTRSKI VASI: Prišla sta proslaviti obletnico zveze, je bil kriv alkohol?

Kronika

Na dan prihajajo nove podrobnosti, ki razkrivajo ozadje umora 40-letne Ukrajinke v četrtek okoli 5.00 zjutraj v istrskem zaselku Zakinji pri Umagu. Morilec je 30-letni Italijan, s katerim sta bila v intimni zvezi. V apartmaju na številki 130 sta preživljala poletni dopust, poroča Glas Istre.

Več podrobnosti iz ozadja dogajanja je za medije razkrila lastnica apartmaja v istrskem naselju Zakinji, ki oddaja svojo nepremičnino za turistične namestitve preko ene od umaških agencij. 30-letni Italijan in 40-letna Ukrajinka naj bi se v sredo zvečer po njenih navedbah sprla.

40-letnica naj bi bila sicer poročena z Ukrajincem, s katerim sta zadnjih 25 let živela v Italiji v bližini Milana. Z njim ima dve hčerki, stari 11 in 18 let. Z družino je deset let preživljala poletne počitnice prav v tem apartmaju v Zakinji in lastnica je z njimi imela že nekako prijateljski odnos, kot je povedala za medije.

Lani in predlani, v času pandemijskih razmer, jih ni bilo v Istro. V tem času naj bi se Ukrajinca ločila, kar je lastnica apartmaja izvedela šele ob prihodu 40-letnice pred nekaj dnevi. Tokrat je prišla na počitnice z mladim Kalabrijcem.

Apartma naj bi najela za štiri dni, ker sta želela na ta način proslaviti prvo leto skupne zveze. V petek zjutraj bi se morala vrniti v Italijo, a je v četrtek zgodaj zjutraj prišlo do umora. V petek zjutraj po njunem odhodu bi moral v isti apartma priti bivši soprog z novo partnerico in hčerkama iz prvega zakona.

V torek zvečer sta žrtev in Kalabrijec proslavila njuno obletnico v bližnji restavraciji v Babićih in takrat je lastnica apartmaja opazila, da oba uživata veliko alkohola, ki naj bi bil po nekaterih navedbah tudi vzrok za brutalen prepir s tragičnimi posledicami.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija