OVIRE PRI MOSTIČKU V IZOLI OTEŽUJEJO PREHOD INVALIDOM: Tako pa situacijo pojasnjujejo na občini (VIDEO)

Izola

Po obnovi mostička pri gostinski šoli v Izoli se na družbenem omrežju Facebook pojavlja vedno več pritožb invalidnih oseb. Ovire, ki so sicer namenjene kolesarjem in mopedistom, namreč gibalno oviranim otežujejo prehod. Kaj pa na to porečejo na občini?

Kot so nam pojasnili na izolski občini, pritožb glede postavljenih ovir niso prejeli. Spomnili so, da so pred postavitvijo ovir občani in drugi obiskovalci vrsto let opozarjali na perečo problematiko prehitre vožnje kolesarjev in mopedistov čez mostiček. A ker postavitev prometne signalizacije za prepoved vožnje s kolesi in mopedi ni zadostovala, saj ni zagotovila želene varnosti pešcev, so bili primorani iskati druge rešitve, navajajo.

"Namen cestnih ovir je izključno umiriti oziroma upočasniti vožnjo koles in mopedov ter posledično zagotoviti varnost pešcev ter drugih udeležencev v prometu. Razmak med ovirami je bil določen v skladu s prometnimi zahtevami in standardi," so v odgovoru na novinarska vprašanja zapisali na občini.

Dodajajo tudi, da je pri snovanju rešitve sodeloval občan, ki tudi sam uporablja invalidski voziček. "Na ta način smo v praksi ugotovili, da rešitev omogoča prehod tudi gibalno oviranim osebam na standardnih invalidskih vozičkih ali staršem z večjim otroškim vozičkom," kar je razvidno tudi iz videa, objavljenega v novici na njihovi spletni strani.

A videoposnetek s Facebooka kljub vsemu kaže drugačno sliko.

v Občina Izola - Comune di Isola so se odločili s preprekami testirat nase invalidske motoricne sposobnosti, sej odlično da see poskrbi za varnost pešcev sam to je mesto kjer imamo invalidi dom in samo malo vec razmaka potrebujemo

Objavil/a Eldar Omercic dne Sreda, 07. september 2022

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
anton |  20 .09. 2022 ob  12: 49
11
... držati se pravil kot "pijanec plota", in za odgovorno osebo je zadeva zaključena ... da bi šla odgovorna oseba na občini na ogled (cca 50 m od občinske stavbe) je pa že preveč ... v centru mesta, mandraču, tudi ni sposobna narediti reda - povečati število parkirnih mest za dostavo, trenutno sta dve, vedno zasedeni po več ur ali dni, kljub omejitvi parkiranja na 30 minut, ... če bi redarji opravljali svoje delo, ovir sploh ne bi bilo potrebno postaviti ... ne vem zakaj jih imamo, če bi peš opravljali svoje delo (govorimo o razdalji enega kilometra) in ne nadzirali (ko ga) prometa samo v vozilih, bi bila izola dosti bolj prijazno mesto domačinom in obiskovalcem ...
choco |  20 .09. 2022 ob  12: 34
Dejansko so bili kolesarji manj moteci za pesce kakor te ovire. Sedaj mora hoja potekati izmenicno enosmerno.
Res bi rad izvedel ime in priimek projektanta ter tistega na obcini, ki je dal projektu zeleno luc. Bravo!
Samo v razmislek:
A ne bi bilo bolje razsiriti preozek mosticek, pred mostickom pa mini lezece policaje, da zmanjsajo hitrost kolesarjev?