OVDOVELA JE BRITANSKA KRALJICA: V 100. letu se je poslovil princ Philip

Svet

V 100. letu starosti je danes umrl britanski princ Philip. Soprog kraljice Elizabete II. je umrl zjutraj na svojem domu na gradu Windsor, so tvitnili pri Buckinghamski palači.

"Z veliko žalostjo njeno visočanstvo kraljica sporoča smrt svojega ljubega moža, njegovega visočanstva, princa Philipa, vojvode edinburškega," so sporočili iz palače.

Pri palači so dodali, da se kraljeva družina pridružuje ljudem po svetu, ki žalujejo za izgubo princa, ki bi junija letos dopolnil 100 let.

Princ Philip se je sicer v sredini marca vrnil domov k svoji soprogi, kraljici Elizabeti II. po večtedenskem bivanju v bolnišnici. Takrat so sporočili, da se princ počuti dobro. Na zdravljenje so ga sprejeli zaradi infekcije, kasneje pa je uspešno prestal tudi poseg na srcu.

Princ Philip se je leta 2017 upokojil in prenehal opravljati javne dolžnosti. Leta 2019 se je pojavil v medijih, ko jo je odnesel brez poškodb v prometni nesreči, v kateri je poškodoval dva človeka v bližini Sandringhama. Kasneje se je odrekel vozniškemu dovoljenju. Od takrat se je le redko pojavil v javnosti. Lani so pred njegovim rojstnim dnevom objavili skupno fotografijo s kraljico.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija