OSUMLJENCA DRZNIH VLOMOV V PRIPORU: Iskali so ju tudi s pomočjo videoposnetkov

Kronika

Gorenjski kriminalisti so v sredo s kazensko ovadbo k preiskovalni sodnici privedli dva tujca, ki sta osumljena vlamljanja v stanovanja na območju Škofje Loke in širše. Osumljenca naj bi prisotnost stanovalcev pred vlomi ugotavljala z novo taktiko nastavljanja nitk. Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je sodnica zanju odredila pripor.

Gorenjski policisti so minulo nedeljo obravnavali dva primera vlomov v stanovanjskih blokih v Škofji Loki, kjer so opazili novo taktiko vlomilcev. Ti vrata in podboj povežejo z zelo tanko in povsem neopazno nitko, ki se hitra pretrga, če lastnik odpre vrata. Če je nitka pretrgana, so lastniki doma. Če pa vrat nihče ne odpre, nitka ostane cela. To je za vlomilce podatek, da nikogar ni doma, kar lahko izkoristijo za vlom v stanovanje.

Policisti so osumljence za vlome od ponedeljka dalje iskali tudi s pomočjo fotografij in video posnetkov. Prav tako so prosili ljudi, naj jih obvestijo, če so na svojih vratih oziroma objektih zaznali tak način označevanja. Podrobnosti vlomov bodo policisti predstavili na petkovi novinarski konferenci na škofjeloški policijski postaji.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija