OSEBNA PRIJAVA ZAČASNEGA PREBIVALIŠČA NI VEČ MOGOČA: V luči odloka, ki državljanom omejuje gibanje

Slovenija

Prijave začasnega prebivališča osebno ali preko pooblaščenca do nadaljnjega ni več mogoče opraviti, so sporočili z ministrstva za javno upravo. Na voljo ostajajo štiri elektronske poti.

Obvestilo ministrstva je pomembno v luči odloka, ki je bil uveljavljen v ponedeljek in državljanom prepoveduje gibanje zunaj občine stalnega ali začasnega prebivališča.

Odlok sicer določa nekaj izjem, med drugim za prihod na delo, opravljanje gospodarskih in kmetijskih dejavnosti in nego družinskih članov. Prav tako je dovoljen dostop do tistih trgovin in storitev, ki v času epidemije ostajajo odprte. Če te storitve niso zagotovljene v občini prebivališča, je dostop dovoljen v drugo občino, vendar le do najbližje dostopne storitve po javni cesti ali poti.

Z ministrstva za javno upravo so zdaj sporočili, da stranke upravnih enot zaradi epidemije novega koronavirusa in vseh ukrepov za preprečevanje širjenja do nadaljnjega ne bodo mogle osebno ali preko pooblaščenca opraviti prijave začasnega prebivališča.

Začasno prebivališče lahko sicer državljani še vedno prijavijo, na voljo pa so štiri možnosti. Prijava je možna pisno po pošti na naslov upravne enote, s kvalificiranim digitalnim potrdilom preko portala e-Uprave, elektronsko, brez digitalnega potrdila (na portalu e-Uprave z uporabo splošne vloge za prijavo začasnega prebivališča) ali pa s pošiljanjem skeniranih lastnoročno podpisanih vlog, dokazil o pravici do prebivanja na naslovu in izjavo o naslovu za vročanje na elektronske naslove upravnih enot.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija