PIRANSKA OBČINA BO POSLEDICE EPIDEMIJE ZMANJŠEVALA Z DEVETIMI UKREPI: Pomoč za starejše in ogrožene, a tudi za tiste, ki delajo

Piran

Piranska občina je na izredni dopisni seji potrdila nabor interventnih ukrepov župana Đenia Zadkovića za zmanjševanje posledic epidemije koronavirusa. Ukrepi so bili sprejeli s 100-odstotno podporo svetnikov, od 25 jih je glasovalo 24.

Nabor interventnih ukrepov v piranski občini vključuje sklep o zadržanju izvrševanju sprejetega proračuna, o podaljšanju roka občinskih razpisov, o dodelitvi nujnega obroka, o oprostitvi plačila vrtca, o zagotavljanju nujnega varstva otrok in zagotavljanju nujne oskrbe, o oprostitvi plačila občinske takse za javne površine, sklep o oprostitvi plačila najemnine poslovnih prostorov in sklep o zamiku plačila NUSZ.

Sklep o zadržanju izvrševanju sprejetega proračuna – Izvrševanje sprejetega proračuna Občine Piran za leto 2020 se zadrži za 45 dni.

Sklep o podaljšanju roka občinskih razpisov – Aktualnim razpisom in pozivom, ki se iztečejo do 3.4.2020 se rok za prijavo podaljša do 24.4.2020.

Sklep o dodelitvi nujnega obroka – Velja za vse občane z veljavno odločbo za subvencioniranje toplih obrokov, brezdomne in vse, ki jih določi Center za socialno delo Južna Primorska, enota Piran.

Sklep oprostitev plačila vrtca – Vse starše se za čas epidemije oprosti plačilo vrtca.

Sklep o zagotavljanju nujnega varstva otrok – Vsem staršem, ki so nujno potrebni za delovanje v razmerah epidemije, se zagotovi nujno varstvo otrok na domu.

Sklep o zagotavljanju nujne oskrbe – Vsem socialno šibkim, starejšim, obolelim in drugim občanom se zaradi epidemije zagotavlja nujna oskrba.

Sklep oprostitev plačila občinske takse za javne površine – Uporabnike javnih površin na območju Občine Piran se oprosti plačila občinske takse za obdobje od 16.3.2020 do izteka veljavnosti vladnih ukrepov za preprečevanje epidemije.

Sklep oprostitev plačila najemnine poslovnih prostorov – Najemnike poslovnih prostorov, ki so v lasti Občine Piran, se oprosti plačila najemnine za obdobje od 16.3.2020 do izteka veljavnosti vladnih ukrepov za preprečevanje epidemije.

Sklep o zamiku plačila NUSZ – Občina Piran bo Finančni Upravi Republike Slovenije posredovala podatke za odmero nadomestila za uporabo stavbnih zemljišč za fizične in pravne osebe za leto 2020 do 30.6.2020, kar bo omogočilo zamik plačila NUSZ. 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Darko |  01 .04. 2020 ob  13: 50
končno so svetniki v Piranu bili složni
v Izoli še ne
Tiramola  |  01 .04. 2020 ob  09: 29
Vprašanje za g. župana Geniota, ministra Gantarja in predstavnika italijanske manjšine.

Zakaj bolnica Izola nima oddelka za bolnike z virusom?

Lp

SonjaK |  31 .03. 2020 ob  18: 51
-1
Bravo župan in svetniki. S tako složnostjo nam boste pomagali. Nič več metanja polen pod noge od zdaj naprej in bomo tudi to krizo prebrodili.
Koper |  31 .03. 2020 ob  18: 20
12
Piranska občina bo posledice epidemije zmanjšala z samo enim ukrepom.
Ko bo celinarjem ki imajo tu svoje vikende prepovedala
prihod v Piran.
Občani bojo tako ostali zdravi.
To bi morali zahtevati za celotno obdobje od zdaj do konca epidemije.