OSARE CAFFE ŽE OBISKALA ZDRAVSTVENA INŠPEKCIJA: Popovič prepričan, da ne bo ugotovila "nič spornega"

Koper

Zdravstveni inšpektorat je začel inšpekcijski postopek proti koprskemu lokalu Osare Caffe, kjer naj bi v zadnjem času po poročanju POP TV organizirali več zabav, obiskovalci pa naj ne bi nosili mask in se držali pravil socialnega distanciranja. O zabavah je bil inšpektorat obveščen iz medijev, to informacijo pa obravnavajo kot prijavo. 

V lokalu Osare Caffe naj bi v zadnjih dneh pripravili več zabav, pri tem pa niso upoštevali navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Obiskovalci naj ne bi nosili mask in se držali pravil socialnega distanciranja, je po poročanju komercialne televizije razvidno iz posnetkov, ki jih je lokal objavil na družbenem omrežju Instagram. 

S primerom je seznanjena tudi policija. Na kraju dogodka sicer policisti niso ugotovili kršitev, so bili pa o njih obveščeni, so zapisali na Policijski upravi Koper. Zadevo na policiji sicer še preverjajo, predvsem v smislu potrditve morebitnih kršitev različnih veljavnih zakonov.

Fotografija zabave v Osare Caffe je bila posneta 25. junija. Podobno je bilo v lokalu tudi minuli vikend.

Pretekli vikend so sicer inšpektorji poleg prioritetnega nadzora nad spoštovanjem odločb o karanteni izvajali tudi redni nadzor nad spoštovanjem priporočil NIJZ v gostinskih lokalih. Kot so zapisali na inšpektoratu, informacij o drugih zabavah na obali niso prejeli.

Še vedno sicer velja, da je dovoljeno zbiranje do 50 oseb, a mora organizator voditi evidenco udeležencev. Za večje javne prireditve pa mora organizator pridobiti pozitivno mnenje NIJZ. Prireditve se lahko v tem primeru udeleži do 500 obiskovalcev. Delovanje nočnih lokalov in diskotek pa je prepovedano.

Nik Popovič, uradni lastnik lokala, in njegov oče Boris Popovič

Popovič: Nič nismo naredili narobe 

Zastopnik lokala in nekdanji koprski župan Boris Popovič je v zvezi z očitki o kršenju pravil za POP TV in Kanal A izrazil prepričanje, da zdravstveni inšpektorat ne bo ugotovil kršitev. Zatrdil je, da upoštevajo vse zaščitne ukrepe, zato "sobotna druženja" ostajajo, sta poročali televiziji.

Zabava, zaradi katere je zdravstveni inšpektorat zoper lokal sprožil inšpekcijski postopek, je po njihovem poročanju potekala že tretjo soboto zapored. To soboto Popovič ni bil na zabavi, prejšnjo in eno pred tem pa, je povedal zastopnik lokala in dodal, da se mu ni "čisto nič" zdelo narobe. "Saj sploh nimamo plesišča. Tukaj so samo mize in gostje določenega omizja," je pojasnil.

Dodal je, da ob sobotah velja sedežni red, pri čemer je vstop v lokal možen le z rezervacijo, število obiskovalcev pa je omejeno. Ob rezervaciji v lokalu zberejo imena, priimke in telefonske številke oseb, ki opravijo rezervacijo, je pojasnil Popovič. Po njegovih besedah te osebe zagotavljajo, da poznajo imena prijateljev, s katerimi se bodo družili za omizjem. Obenem pa je zagotovil, da bodo odslej zahtevali kontaktne podatke prav vseh prisotnih.

Popovič je še zatrdil, da se gostje lokala lahko zadržujejo le na terasi, saj je notranjost lokala z izjemo toaletnih prostorov zaprta. "Odprte so samo toalete, v katere gredo lahko obiskovalci le z masko. To strogo kontroliramo," je povedal Popovič.

Zdravstveni inšpektorji so lokal po njegovih besedah obiskali že dvakrat, enkrat ob dveh zjutraj, drugič pa podnevi. Zatrdil je, da v nobenem od obiskov inšpektorji niso ugotovili "nič spornega". Na zdravstvene inšpektoratu pa so za Kanal A in POP TV potrdili, da so pri enem od inšpekcijskih obiskov v omenjenem lokalu ugotovili premajhno razdaljo med mizami, a so jim za zdaj izrekli le opozorilo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
TOPO GIGGO |  12 .08. 2020 ob  12: 06
osebek na sliki 16 let ni videl "nič narobe" ko je šlo za polnjenje svojih žepov, za najem mestne plaže in nakup preko vrste pivnice, ni čudno da se je v njegovem času tudi na stadionu vrtela pristna glasba "niko nam ništa ne može....." ...ponosen da nisi več moj župan!!!!
Koper |  11 .08. 2020 ob  21: 09
-6
Večina mladih je že ugotovila,da pri tej coroni ne gre za nič drugega kot prehlad.
Toliko imajo že vsi vsega zadosti da se še malo kdo česa drži.
Pri vstopu v trgovine,... si rok ne razkuži niti vsak 10 kupec.Razdalje se ne vzdržuje več nihče.Tudi strank več nihče ne šteje v velikih marketih.
Zabave so nekomu šle v nos.In potem se naredi cel halo.
To je pa tudi vse.
Motoviltz |  11 .08. 2020 ob  06: 37
Veliko galame za nič.
Znanstveniki so dokazali, da so balkanci imuni na ta virus.
Sicer so oni imuni na vsak virus ali bakterijo.
Nekaj podobnega kot Rusi in Belorusi.
Pravi X-meni.
kjessi |  11 .08. 2020 ob  00: 33
-3
Nekateri še kar naprej napadajo Popota. Tudi tip, ki je vse skupaj posnel, je bil del te zabave.
Sandra |  10 .08. 2020 ob  23: 30
23
In kaj v portorozu je use uredu ko majo zurke? Samo poglejte med vikendom
kokodek |  10 .08. 2020 ob  20: 54
36
"Koper" imaš oprano glavo.....gre za to, da se lokal drži navodil, ki naj veljajo za vse enako ....sicer je vse skupaj reklama za popota
Koper |  10 .08. 2020 ob  20: 26
-24
Nikoli,ampak res nikoli vam ni prav.Če odobravate to,da so trgovine v centru spet polne Italijanov.Če so polne tudi notranjcev,ki maske nosijo pod brado,ker jim je vroče.
Sprijaznite se tudi z žuri mladine.Se vsaj zabavajo.In ne ležijo eden na drugem kot na Koperski in Žusterenski plaži.
Naj mladi živijo.
Tu sploh ne gre za žur,ampak le za Popoviča.
Prebolite ga že enkrat in se brigajte zase.
Čas bi že bil da spregledate in priznate da ste poraženci.
frikofrkic |  10 .08. 2020 ob  20: 01
43
Zanimivo, kako hočejo na družbenih omrežjih nekateri preusmeriti pozornost, da ki so v medijih samo zato, ker je to Popovičev lokal. Ne, v medijih so zato, ker je bilo več sto ljudi na kupu, kot da smo v Zrčah, organizirano, naklepno. Pred očmi vseh. Če se je kdo okužil tam, bi moral mali Nikec v zapor.
Ištrijan |  10 .08. 2020 ob  18: 02
-3
Bravo Boris, sina pohvalno in vzorno usmerjas na "pravo" pot....