ORKANSKI VETER S 150 KM/H IN TOČA VELIKA KOT JABOLKA: Neurje močno prizadelo Istro, najhuje v Umagu (FOTO, VIDEO)

Istra

Več delov hrvaške obale in notranjosti države je v ponedeljek zajelo močno neurje. V Umagu je veter pihal tudi več kot 150 kilometrov na uro, na morju pred mestom pa so zabeležili trombe. Na območju Karlovca je veter odnašal strehe, toča pa poškodovala kmetijske površine in vozila. V Zagrebu so bile zaradi močnega naliva poplavljene ceste.

Po poročanju hrvaških medijev je bilo najhuje na območju Karlovca in Duge Rese. Veter je odnesel streho s poslopja šole za odrasle v Dugi Resi. Neki voznik avtomobila se je padajoči strehi izognil za las, poroča hrvaška televizija (HTV).

Toča v velikosti oreha in jajc je poškodovala strehe na več deset stanovanjskih hišah ter številne avtomobile. V nekaj minutah je uničila vrtove, sadovnjake in druge kmetijske površine. Karlovški gasilci so po poročanju hrvaškega novičarskega portala Index posredovali okoli stokrat.

Močno neurje z vetrom in dežjem je zajelo tudi hrvaško Istro, predvsem območji Umaga in Poreča. Izruvana so številna drevesa in prometni znaki, veter je odnašal zabojnike za smeti. Škodo so zabeležili na družinskih hišah, avtomobilih in cestah, so potrdili gasilci iz Umaga.

V Umagu je veter pihal tudi do 150 kilometrov na uro, na morju pa so bile trombe, je poročal portal istramet.hr. V Poreču je podrto drevo uničilo eno od avtobusnih postajališč. Kljub neurju v hrvaški Istri po navedbah policije ni bilo večjih težav v prometu.

Neurje je v ponedeljek zvečer zajelo tudi Zadar in Zagreb. Voda je poplavila nekatere ceste, a večje škode po prvih podatkih ni bilo.

UPORABA EASYPARK APLIKACIJE SE OBRESTUJE: Plačaš le toliko, kolikor parkiraš (VIDEO)

EasyPark aplikacija, ki omogoča enostavno plačevanje parkirnine, je sedaj na voljo v vseh štirih obalnih občinah. Parkirnino lahko plačate z mobilno aplikacijo ali SMS-om Uporaba EasyParkove storitve je ali SMS-om. varna in enostavna ter lahko poteka na dva načina, z mobilno aplikacijo Velika prednost uporabe aplikacije je t. i. minutno parkiranje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija