ORBAN MADŽAROM ODSVETOVAL POČITNICE NA JADRANU: Sam pa se jim ni odrekel

Svet

"Več Blatnega jezera, manj Jadrana," je sodržavljanom julija sporočil madžarski premier Viktor Orban in jih skušal spričo epidemije novega koronavirusa odvrniti od počitnikovanja na Hrvaškem in zadržati doma. A Orban očitno "sam ne živi tega, kar pridiga drugim", na svoji spletni strani ugotavlja hrvaški Jutarnji list.

Madžarskega premierja so namreč tudi letos opazili na počitnicah na hrvaški obali. Tokrat si je privoščil jadranje ob otoku Hvar v družbi prijateljev na jadrnici Hanse 575. Občasno so pristali na katerem od bližnjih manjših otokov in si privoščili obed v restavraciji, vedno brez varovanja in brez posebnega protokola, piše Jutarnji.

Kot še dodaja, na Hrvaškem tedenski najem jadrnice Hanse 575 stane nekje med 2500 in 3000 evrov, in ugotavlja, da se je Orban letos očitno odločil za skromnejše dopustovanje, saj je v preteklosti na Hrvaškem na primer bival že tudi na luksuzni jahti Lady MRD, ki je v lasti enega najbogatejših Madžarov Laszla Szijja.

Sicer pa je Orban star gost na Hrvaškem, saj tja prihaja že zadnjih deset let, običajno na jadranje. Pred petimi leti je na primer s svojo družino počitnice preživljal v okolici Splita, pred dvema letoma na Visu, obiskal pa je že tudi Mljet in ga kasneje za madžarske medije označil za "biser Jadrana", spominja hrvaški časnik in dodaja, da si premier očitno rad izbira majhne in odročne kraje, kjer nato dopust preživlja v miru in tišini.

Jutarnji še piše, da je Madžarska poleg Češke in Poljske ena redkih držav, ki Hrvaške ni umaknila s seznama zelenih oziroma z vidika epidemije covida-19 varnih držav. Spominja tudi, da je na hrvaški obali poleg Orbana več deset tisoč madžarskih turistov.

Kot primer nekoga, ki podobno kot Orban nekaj pridiga drugim, sam pa drugače ravna, Jutarnji navaja govorca slovenske vlade Jelka Kacina, ki je nedavno "po dopustovanju na Krku zagrozil z uvrstitvijo Hrvaške na rdeči seznam".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  24 .08. 2020 ob  14: 40
Kje pa je dopustoval njegov fašistični kolega , naš diktator Janez ?
kokodek |  24 .08. 2020 ob  11: 15
to je tesni prijatelj in vzor naši vladi....sploh ne veš, kdo se po komu zgleduje....skupni imenovalec je, da lažejo, kradejo in sovražijo
Ištrijan |  24 .08. 2020 ob  10: 21
Isti kot "naš" KACO! Prasci hinavski!